Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκλεισε το deal για τρία ξενοδοχεία της G-Hotels

Αγοραστής η Goldman Sacs Asset Management (GSAM). Πέριξ των 85 εκατ. ευρώ η αποτίμηση για 1.000 κλίνες. Ο δανεισμός και οι επενδύσεις ανακαίνισης/επέκτασης που προγραμματίζει ο αγοραστής.

Εκλεισε το deal για τρία ξενοδοχεία της G-Hotels

Σε συμφωνία έφθασαν, σύμφωνα με πληροφορίες, η Goldman Sacs Asset Management (GSAM) με την οικογένεια Γρηγοριάδη (G-Hotels), για την εξαγορά του 75%+25% εταιρείας/εταιρειών, μέσω των οποίων ελέγχονται τρεις ξενοδοχειακές μονάδες 1.000 κλινών στη Χαλκιδική.

Οι δύο πλευρές εισήλθαν σε περίοδο αποκλειστικών διαπραγματεύσεων στις αρχές του έτους, τις οποίες αποκάλυψε το Euro2day.gr. Μετά από εξαντλητικές διαπραγματεύσεις και εκτεταμένο έλεγχο έδωσαν τα χέρια, σε μια συμφωνία που αποτιμά τις προς πώληση εταιρείες (σ.σ. Enterprise value) σε περίπου 85 εκατ. ευρώ.

Εφόσον δεν υπάρξει ανατροπή, στο σκέλος εξεύρεσης χρηματοδότησης, η GSAM θα αποκτήσει τρεις ξενοδοχειακές μονάδες στη Χαλκιδική (Theophano Imperial Palace, Athos Palace και Pallini Beach), συνολικής δυναμικότητας περίπου 1.000 κλινών. Πρόκειται για την πρώτη απευθείας επένδυση στον εγχώριο ξενοδοχειακό κλάδο, καθώς έχει προηγηθεί τοποθέτηση με μειοψηφικό ποσοστό σε Sani-Ikos (σ.σ. περίπου το 25%) καθώς και σε μία από τις θυγατρικές της Invel, ως αποτέλεσμα σύμπραξης στην Ιταλία.

Ο συνολικός δανεισμός των τριών υπό μεταβίβαση μονάδων ανέρχεται σε περίπου 20 εκατ. ευρώ. Η GSAM προτίθεται να προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις ανακαίνισης/επέκτασης των τριών μονάδων, που θα ξεπεράσουν τα 70 εκατ. ευρώ. Τέλος, φέρεται να έχει φθάσει σε συμφωνία και με έτερο μέλος της οικογένειας Γρηγοριάδη, που ελέγχει το 25% της εταιρείας/εταιρειών, μέσω των οποίων ελέγχονται οι τρεις ξενοδοχειακές μονάδες.

Η οικογένεια Γρηγοριάδη διαχειρίζεται, υπό την κοινή επωνυμία G-Hotels, έξι ξενοδοχεία (δύο 5άστερα, δύο 4άστερα και δύο 3 αστέρων), σε Χαλκιδική (Theophano Imperial Palace, Simantro Beach, Athos Palace, Pallini Beach, Macedonian Sun) και Κρήτη (Panormo Beach Hotel), συνολικής δυναμικότητας 1.600 κλινών.

Εφόσον πωληθούν οι τρεις ξενοδοχειακές μονάδες στη Χαλκιδική, η οικογένεια θα διατηρήσει τα ξενοδοχεία Simantro Beach, Macedonian Sun στη Χαλκιδική και το Panormo Beach στην Κρήτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v