Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Ολα ανοιχτά για την εταιρεία κινητής στη Ρουμανία

Συγκρατημένα αισιόδοξη η διοίκηση στην παρουσίαση αποτελεσμάτων. Ο ανταγωνισμός στην Ελλάδα παραμένει υψηλός. Αυξημένες επενδύσεις €620 εκατ. Το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

ΟΤΕ: Ολα ανοιχτά για την εταιρεία κινητής στη Ρουμανία

Με συγκρατημένη αισιοδοξία για το μέλλον, ο επικεφαλής του OΤΕ Μ. Τσαμάζ ανέφερε ότι ο ΟΤΕ παραμένει σε εγρήγορση παρά το γεγονός ότι υπάρχει ένα αβέβαιο μακροοικονομικό περιβάλλον όπου η υγειονομική κρίση παραμένει σε συνδυασμό με τις γεωπολιτικές προκλήσεις. Στο πλαίσιο αυτό ο Όμιλος ανακοίνωσε αυξημένες επενδύσεις περίπου στα 620 εκατ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στους ομιλητές όπου παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου το πρώτο τρίμηνο του 2022 ο κ. Τσαμαζ απαντώντας σε ερώτηση για την πιθανότητα πώλησης και της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στην Ρουμανία ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αξιοποιούμε όλες τις στρατηγικές επιλογές-αλλά δεν έχουμε κάτι να ανακοινώσουμε.

Στόχος είναι η εκεί δραστηριότητα να αποκτήσει σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης». Σημειώνεται πως στο πρώτο τρίμηνο τα συνολικά έσοδα της Telekom Romania Mobile διαμορφώθηκαν σε 78,4 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 1,6% σε ετήσια βάση

Σχετικά με τον ανταγωνισμό, ο κ. Τσαμάζ τόνισε ότι παραμένει οξύς σε όλα τα μέτωπα, κινητής, σταθερής τηλεφωνίας αλλά και τηλεόρασης. «Εμείς προχωρούμε συνεχώς σε προσφορές προς τους καταναλωτές όπως ο διπλασιασμός ταχυτήτων αλλά και η απεριόριστη ομιλία που ανακοινώθηκε σήμερα στους κατόχους συμβολαίου κινητής τηλεφωνίας» είπε ο κ. Τσαμάζ.

Τόνισε ότι αυτό οδήγησε στα καλά αποτελέσματα τόσο στην τηλεφωνία όσο και στην τηλεόραση που μέσα σε ένα χρόνο σημείωσε αύξηση 10% σε συνδρομητές.

«Η πηγή εσόδων μας στηρίζεται στις προσφορές που διαθέτουμε. Για το διπλασιασμό των ταχυτήτων που βρίσκεται σε εξέλιξη όπου είναι τεχνολογικά εφικτό, είναι μία εξελισσόμενη άσκηση-έχουμε αναβαθμίσει το 1/3 των γραμμών των συνδρομητών» είπε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής του ομίλου Μιχάλης Τσαμάζ τόνισε παράλληλα πως ο ΟΤΕ θα συνεχίσει να εφαρμόζει συστηματικές προσπάθειες συγκράτησης του κόστους, αλλά και θα συνεχίσει να υλοποιεί τις επενδύσεις σε υποδομές δικτύων τόσο στη σταθερή όσο και στη κινητή.

H συνολική αμοιβή προς τους μετόχους για το 2022 θα ανέλθει σε €500 εκατ. και θα επιμεριστεί ισόποσα σε προτεινόμενο μέρισμα που αντιστοιχεί σε 0,558 ανά ευρώ ανά μετοχή και σε "Πρόγραμμα Απόκτησης Ιδίων Μετοχών", ύψους €250 εκατ. περίπου.

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου

Ειδική αναφορά έγινε και στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που υλοποιεί ο OΤΕ που όπως αναφέρθηκε αναμένεται να οδηγήσει σε εξοικονόμηση 14 εκατ. ευρώ ενώ το συνολικό κοστος θα φτάσει τα 35 εκατ. ευρώ.

Τα προγράμματα απευθύνονται σε εργαζόμενους των OΤΕ και COSMOTE, καθώς και στους εργαζομένους στις εταιρείες CTS, COSMOTE e-Value και GERMANOS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v