Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιστοποίηση TÜV Hellas για τα προϊόντα χωρίς γλουτένη έλαβε η Κρεμέλ

Επιβεβαιώνει τη δέσμευση της για την παραγωγή τροφίμων πλήρως απαλλαγμένων από γλουτένη. Ταυτόχρονα, το πιστοποιητικό BRC Gluten Free αποτελεί εγγύηση για τη διάθεση των προϊόντων της εντός και εκτός Ελλάδος.

Πιστοποίηση TÜV Hellas για τα προϊόντα χωρίς γλουτένη έλαβε η Κρεμέλ

Την εταιρεία Κρεμέλ Α.Ε., πιστοποίησε η TÜV Hellas (TÜV NORD) με βάση το τεχνικό πρωτόκολλο BRCGS Gluten-Free Certification Program. Το συγκεκριμένο πιστοποιητικό εκδίδεται από τον BRCGS (αρχικά Σύνδεσμος Λιανεμπόρων της Μεγάλης Βρετανίας- British Retail Consortium, πλέον μέλος του οργανισμού LGC Assure). O BRCGS κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στην πιστοποίηση συστημάτων διαχείρισης της ασφάλειας και της ποιότητας τροφίμων χωρίς γλουτένη «gluten free», ενώ αναγνωρίζεται από τους σημαντικότερους οργανισμούς που στηρίζουν και υποστηρίζουν τους καταναλωτές στο θέμα της κοιλιοκάκης (π.χ. Association of European Coeliac Societies, Coeliac UK, Coeliac Australia, Beyond Celiac, Canadian Celiac Association), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Έτσι, χάρη στη συγκεκριμένη πιστοποίηση, η Κρεμέλ Α.Ε. επιβεβαιώνει τη δέσμευση της για την παραγωγή προϊόντων τροφίμων πλήρως απαλλαγμένων από γλουτένη. Ταυτόχρονα, το πιστοποιητικό BRC Gluten Free αποτελεί εχέγγυο για τη διάθεση των προϊόντων της εταιρίας Α.Ε. τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, στα ράφια των πιο απαιτητικών αλυσίδων λιανεμπορίου παγκοσμίως. Η Κρεμέλ Α.Ε., βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά στην πιστοποίηση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι προχώρησε στην πιστοποίηση και των 2 εργοστασίων της σύμφωνα με το Gluten Free Certification Program, κατέχοντας πλέον τα 2 από τα 3 πιστοποιητικά GFCP που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα.

Η Κρεμέλ Α.Ε. δίνει ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα στην πιστοποίηση των προϊόντων και διαδικασιών της, καθώς διαθέτει πιστοποιητικά από τηνTÜV Hellas (TÜV NORD) με βάση τα διεθνή Τεχνικά Πρωτόκολλα IFS και BRC που αφορούν στην ασφάλεια των τροφίμων και για τα 2 εργοστάσια, ενώ συνεργάζεται με τον κορυφαίο φορέα πιστοποίησης στην Ελλάδα ήδη από το 2016.

Όπως ανέφερε η κ. Mαρία Φραγκιαδάκη, Επικεφαλής Επιθεωρήτρια της TÜV Hellas (TÜV NORD) και Specialist Manager-TÜV NORD Gluten Free:

«Η πιστοποίηση προϊόντων χωρίς γλουτένη έχει βαρύνουσα σημασία καθώς έχει να κάνει με την υγεία των καταναλωτών, η πλειοψηφία των οποίων δηλώνει την προτίμηση τους σε ετικέτες που έχουν σχετικό σήμα gluten free. Οι εταιρίες έχουν ένα πλήθος προκλήσεων που πρέπει να αντιμετωπίσουν προκειμένου να παράγουν ασφαλή- χωρίς γλουτένη- αξιόπιστα τρόφιμα που θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη του καταναλωτή. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την επέκταση της συνεργασίας μας με την Κρεμέλ Α.Ε. και σε αυτό τον τομέα, καθώς πρόκειται για μια εξαιρετικά δυναμική, καινοτόμα και εξωστρεφή επιχείρηση».

Ο κ. Νίκος Παπαστεφανάκης από την Kremel, τόνισε ότι:

«Η Κρεμέλ Α.Ε. με κύριο γνώμονα την αναγκαιότητα για έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση ενός μεγάλου κομματιού του πληθυσμού που πάσχουν από κοιλιοκάκη, προχώρησε σε επέκταση της ήδη πετυχημένης και πολυετούς συνεργασίας της με την TÜV Hellas (TÜV NORD), πιστοποιώντας το σύνολο των προϊόντων της με βάση το τεχνικό πρωτόκολλο BRCGS Gluten-Free Certification Program. Η κοιλιοκάκη μπορεί να εμφανιστεί με ένα ευρύ φάσμα ήπιων έως πολύ σοβαρών συμπτωμάτων με τη μόνη θεραπεία να είναι μια αυστηρή καθημερινή δίαιτα χωρίς γλουτένη. Στόχος, λοιπόν, της συνέχισης αυτής της συνεργασίας μας, είναι η διαβεβαίωση των καταναλωτών και κυρίως αυτών που πάσχουν από κοιλιοκάκη ότι τα προϊόντα είναι ασφαλή και αξιόπιστα για κατανάλωση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v