Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσαμάζ: Ώριμος ο ΟΤΕ να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις

Την … αντοχή του Ομίλου ΟΤΕ απέναντι στις προκλήσεις της εποχής που είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία και το ντόμινο αυξήσεων που παρατηρείται επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του Ομίλου.

Τσαμάζ: Ώριμος ο ΟΤΕ να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις

Ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον του Ομίλου ΟΤΕ παρά τις προκλήσεις που παρατηρούνται εμφανίστηκε ο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου OΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ τονίζοντας ότι έχουν καταφέρει η αύξηση των εξόδων ως απόρροια του πολέμου στην Ουκρανία να μην επηρεάζει πάρα πολύ τα αποτελέσματα του OΤΕ.

«Έχουμε καταφέρει η αύξηση αυτή των εξόδων να μην επηρεάσει πάρα πολύ τα αποτελέσματα και να μπορέσουμε να ανταμείψουμε τους μετόχους μας και να ικανοποιήσουμε τους στόχους που είχαμε βάλει στην αρχή της χρονιάς.  Δεν είναι εύκολη , είναι πάρα πολύ δύσκολη περίοδος που διανύουμε, από την άλλη όμως η εταιρεία είναι ώριμη, είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις» είπε μιλώντας στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του Ομίλου.

Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι ο OΤΕ θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στην ανάπτυξη των δικτύων του μέλλοντος, με στόχο να συμβάλλει καταλυτικά στο χτίσιμο της Ελλάδας 2.0. «Οι επενδύσεις είναι το κλειδί για την επιτυχία μας, για τις μελλοντικές μας επιδόσεις και για τη συνεχή οικονομική πρόοδο της Ελλάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, «τα τελευταία χρόνια, η αλλαγή έχει γίνει η νέα κανονικότητα. Τη χρονιά που πέρασε, ζήσαμε απότομες αλλαγές και αντιμετωπίσαμε νέες προκλήσεις, γεωπολιτικές και μακροοικονομικές, με τον πληθωρισμό να επηρεάζει το κόστος μας, ιδίως για  ενέργεια, αλλά και το διαθέσιμο εισόδημα των πελατών μας», σημείωσε ο κ. Τσαμάζ. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Όμιλος OΤΕ, έχοντας επενδύσει την περασμένη δεκαετία στον μετασχηματισμό του σε έναν σύγχρονο, ευέλικτο πάροχο ψηφιακών υπηρεσιών κι έχοντας αντιμετωπίσει επιτυχώς αλλεπάλληλες κρίσεις, είναι, όπως δήλωσε, σήμερα πιο έτοιμος από ποτέ για να απαντήσει στις νέες προκλήσεις, και να παραμείνει στο δρόμο της ανάπτυξης. 

Αναφέρθηκε στα θετικά οικονομικά αποτελέσματα του 2021 αλλά  και στις ψηφιακές υποδομές που χρειάζεται η χώρα για να διασφαλιστεί η ανάκαμψη.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να πρωτοστατούμε στην ανάπτυξη των δικτύων του μέλλοντος, φτιάχνοντας το περιβάλλον στο οποίο θα αναπτυχθεί η ψηφιακή οικονομία. Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε τη χώρα μας, και να συμβάλλουμε καταλυτικά στην “Ελλάδα 2.0”, την Ελλάδα της νέας εποχής» είπε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε τόσο στο πρόγραμμα οπτικών ινών όσο και στην αναβάθμιση των ταχυτήτων των πελατών του.

«Κλείσαμε το 2021 έχοντας δώσει πρόσβαση σε Fiber-To-The-Home (FTTH) σε πάνω από 560 χιλιάδες σπίτια κι επιχειρήσεις. Σκοπεύουμε να φτάσουμε το 1 εκατομμύριο μέχρι το τέλος του 2022 και τα 3 εκατομμύρια έως το 2027. Έχουμε δεσμεύσει γι’ αυτό σημαντικούς πόρους, αυξάνοντας τις επενδύσεις μας σε πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ για την εξαετία. Οι επενδύσεις αυτές είναι το κλειδί για την επιτυχία μας, για τις μελλοντικές μας επιδόσεις και για τη συνεχή οικονομική πρόοδο της Ελλάδας. Όμως δεν σταματάμε εδώ. Καλύπτουμε τις σημερινές ανάγκες των πελατών μας, αξιοποιώντας την υπάρχουσα τεχνολογική μας υπεροχή. Στο πλαίσιο αυτό, αναβαθμίζουμε, εντελώς δωρεάν, τις ταχύτητες internet στις περιοχές που δεν έχει φτάσει ακόμη η υποδομή FTTH, όπου αυτό είναι εφικτό, βασιζόμενοι στην τεχνολογία FTTC» είπε χαρακτηριστικά.  

Αναφερόμενος δε στην υπεροχή του Ομίλου στην κινητή, σημείωσε πως μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα αυξηθεί η πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη του 5G σε 80%, ενώ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα φτάσει σε σχεδόν 100%.

«Το τηλεοπτικό περιεχόμενο είναι ένα ακόμη ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα. Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε ποιοτικό τηλεοπτικό πρόγραμμα, διασφαλίζοντας αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης κορυφαίων ποδοσφαιρικών ομάδων και διοργανώσεων και εμπλουτίζοντας περαιτέρω τις υπηρεσίες Over-the-Top», είπε ο κ. Τσαμάζ.

Σημειώνεται ότι η Γενική Συνέλευση ενέκρινε μεταξύ άλλων τη διανομή μερίσματος 0,558 ευρώ ανά μετοχή αλλά και την ακύρωση 5,6 εκατ. ίδιων μετοχών της εταιρίας. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v