Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Entersoft: Εξαγόρασε το 75% ρουμανικής εταιρείας

Η Entersoft ανακοίνωσε την εξαγορά της BIT Software στη Ρουμανία, ενισχύοντας περαιτέρω το άνοιγμά της στη βαλκανική χώρα. Στα 3 εκατ. ευρώ το τίμημα του deal.

Entersoft: Εξαγόρασε το 75% ρουμανικής εταιρείας

Η Entersoft εξαγόρασε το 75% της BIT Software, ενός από τους πιο δυναμικούς παρόχους επιχειρηματικού λογισμικού στη Ρουμανία.

Μετά από αυτή την εξαγορά, ο Όμιλος Entersoft ουσιαστικά διπλασιάζει την αγορά στην οποία απευθύνεται. Μαζί με τη δική της θυγατρική στη χώρα, ο Όμιλος Entersoft θα είναι πλέον ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές επιχειρηματικού λογισμικού στη Ρουμανία, με το πληρέστερο χαρτοφυλάκιο προϊόντων.

Ο όμιλος καλύπτει λύσεις για ολόκληρο το εταιρικό οικοσύστημα με cloud ERP, CRM, Retail, WMS, eInvoicing, Mobile Field Sales and Service, καθώς και BI και κάθετες λύσεις για όλες σχεδόν τις κάθετες αγορές. Θα έχει πλέον περισσότερες από 350 εγκαταστάσεις σε απαιτητικές ρουμανικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις, οι περισσότερες από τις οποίες είναι μεσαίες και μεγάλες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η JTI Romania, η Imperial Tobacco, η Betty ICE της Unilever, η RCS&RDS -ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους τηλεπικοινωνιών-, η Auchan Retail Group -μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής στην Ευρώπη-, το Oil Terminal Constanta, καθώς και 10 από τα μεγαλύτερα οινοποιεία στη Ρουμανία.

Τα έσοδα της BIT Software για το 2021 ήταν περίπου 3,2 εκατομμύρια ευρώ με 0,3 εκατομμύρια ευρώ EBITDA. Η εταιρεία έχει μηδενικό δανεισμό. Κατά τη στιγμή της συμφωνίας, η BIT Software απασχολούσε 71 υπαλλήλους με έδρα το Brasov και με υποκατάστημα στο Βουκουρέστι.

Βάσει της συμφωνίας, η Entersoft θα αποκτήσει αρχικά το 75% της εταιρείας έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ. Μετά την εξαγορά, η Entersoft θα συγχωνεύσει την υφιστάμενη θυγατρική της στη Ρουμανία με τη νεοαποκτηθείσα BIT Software, προκειμένου να εδραιώσει την παρουσία της στην αγορά. Η νέα εταιρεία θα
λειτουργεί στη Ρουμανία με την επωνυμία BITSoftware.

Τέλος, μετά από μια περίοδο περίπου 3 ετών, η Entersoft θα εξαγοράσει τον μέτοχο μειοψηφίας της ενοποιημένης οντότητας και θα γίνει ο μοναδικός ιδιοκτήτης της. Η εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί από τα διαθέσιμα μετρητά της εταιρείας.

Η συμφωνία αυτή επιβεβαιώνει τα ήδη ανακοινωμένα σχέδια της Entersoft για ενίσχυση της θέσης της και δυναμική επέκταση στη ρουμανική αγορά. Παράλληλα, καθίσταται βασικός προμηθευτής λογισμικού για τα αναμενόμενα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ έργα του Ταμείου Ανάκαμψης στη Ρουμανία, τα οποία περιλαμβάνουν σημαντική χρηματοδότηση για την ψηφιοποίηση των τοπικών επιχειρήσεων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v