Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επενδύσεις 60 εκατ. ευρώ σχεδιάζει φέτος η Quest Holdings

Στο συγκεκριμένο ποσό δεν συμπεριλαμβάνονται τυχόν εξαγορές που ενδεχομένως να υλοποιηθούν σε ήδη υπάρχοντες ή νέους τομείς δραστηριότητας του ομίλου.

Επενδύσεις 60 εκατ. ευρώ σχεδιάζει φέτος η Quest Holdings

Το ποσό των 60 εκατ. ευρώ, το οποίο κατά το μεγαλύτερο τμήμα του θα υλοποιηθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, σχεδιάζει να επενδύσει ο όμιλος Quest μέσα στο 2022.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας, στο πλαίσιο του χθεσινού conference call προς τους αναλυτές, από τα 60 εκατ. ευρώ:

α) Περίπου το 50% θα αφορά την απόκτηση της Γ.Ε. Δημητρίου, που κύρια δραστηριότητά της είναι η αντιπροσώπευση των κλιματιστικών Toyotomi (απόκτηση πλειοψηφίας μετοχών μέσα από την καταβολή 5 εκατ. ευρώ σε αύξηση κεφαλαίου μέσα στους επόμενους μήνες, συν το απαιτούμενο κεφάλαιο κίνησης).

β) Το υπόλοιπο ποσό περιλαμβάνει την ολοκλήρωση του logistic center της ACS Courier στο Αιγάλεω, που θα αυξήσει τη δυναμικότητα της εταιρείας και θα αποφέρει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, κάποιες επενδύσεις στην InfοQuest Technologies (κυρίως στο μέτωπο του logistics) και ενδεχομένως κάποιες επιπλέον εξαγορές φωτοβολταϊκών πάρκων, πέραν των μονάδων ισχύος 2 Mw που αποκτήθηκαν τον φετινό Ιανουάριο.

Στα ποσά αυτά των επενδύσεων δεν συμπεριλαμβάνονται τυχόν εξαγορές που ενδεχομένως να υλοποιηθούν σε ήδη υπάρχοντες ή και σε νέους τομείς δραστηριότητας του ομίλου.

Ήδη στις 31/3/2022 ο όμιλος διέθετε θετικό καθαρό ταμείο 46 εκατ. ευρώ, παρά τη γενναία χρηματική διανομή προς τους μετόχους που είχε προηγηθεί στις αρχές της χρονιάς και κόντρα στον αυξημένο όγκο αποθεμάτων που συσσώρευσε η εισηγμένη, προκειμένου να μπορεί να ικανοποιήσει ενδεχόμενη υψηλή ζήτηση σε περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από ζητήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα (μέχρι τώρα, ο όμιλος δεν προβληματίζεται από αυτά, αλλά από την υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης από τον Μάρτιο και μετά).

Πέραν του ήδη διανεμηθέντος φέτος 0,416 ευρώ, η διοίκηση της Quest Holdings  θα προτείνει την επιπλέον διανομή 0,15 ευρώ ανά μετοχή (μέρισμα), στο πλαίσιο της επικείμενης ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης, ενώ ο CEO της εταιρείας Απόστολος Γεωργαντζής δεν απάντησε σε ερώτημα αναλυτή για το ενδεχόμενο και μιας τρίτης χρηματικής διανομής μέσα στη χρονιά.

Επίσης, στο πλαίσιο του conference call, η διοίκηση επανέλαβε ότι «για το σύνολο των συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων του ομίλου, εκτιμάται ότι τα έσοδα του 2022 θα κυμανθούν ελαφρά υψηλότερα, ενώ τα περιθώρια κερδοφορίας θα παραμείνουν ίδια ή θα διαμορφωθούν ελαφρώς χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι. Οι ανωτέρω εκτιμήσεις γίνονται με την παραδοχή ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω αρνητική εξέλιξη στις τιμές της ενέργειας, των βασικών αγαθών και στην κατανάλωση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v