Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα επένδυση στα logistics από την Prodea

Στο β’ τρίμηνο της χρονιάς η ΑΕΕΑΠ προχώρησε στην απόκτηση έκτασης στο Θριάσιο, προκειμένου να δημιουργήσει νέες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις.

Νέα επένδυση στα logistics από την Prodea

Στην απόκτηση 110 στρεμμάτων στον Ασπρόπυργο, προκειμένου να δημιουργήσει νέο logistics hub, προχώρησε τον Απρίλιο η Prodea Investments, στο πλαίσιο του ευρύτερου επενδυτικού της προγράμματος.

Ειδικότερα, η ΑΕΕΑΠ απέκτησε το 80% της εταιρείας ΘΡΙΑΣΕΥΣ Α.Ε., η οποία με τη σειρά της απέκτησε 17 αγροτεμάχια στην περιοχή του Ασπροπύργου, που αθροιστικά καλύπτουν τα 110 στρέμματα, με την προοπτική να εξαγοράσει και το υπόλοιπο 20% της εταιρείας, όταν ολοκληρωθεί η επένδυση δημιουργίας του αποθηκευτικού κέντρου.

Πέραν της παραπάνω επένδυσης, μέσα στην άνοιξη η Prodea απέκτησε και κτίριο γραφείων στο Μαρούσι, μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας που αφορούσε ακίνητα κυριότητας του επενδυτή Λ. Έλληνα, τα οποία εκποιήθηκαν από την DoValue.

Σημειώνεται ότι η Prodea Investments διαθέτει επενδυτικό πρόγραμμα 600 εκατ. ευρώ, το οποίο σύμφωνα με τη διοίκησή της έχει σε μεγάλο βαθμό συμβασιοποιηθεί (66%).

Αναλυτικότερα, τα υπό υλοποίηση projects αφορούν ακίνητα στα οποία η Prodea είναι ή θα γίνει συμβατικά αποκλειστικός ιδιοκτήτης με την ολοκλήρωσή τους και αποτελούνται από πλήρως ιδιόκτητα (38%), δύο κοινοπραξίες όπου η Prodea θα αποκτήσει πλήρη κυριότητα του αναπτυχθέντος ακινήτου (52%), και συμβατικά δεσμευτικές μελλοντικές εξαγορές εξελισσόμενων ακινήτων σε ανάπτυξη (10%).

Το υπόλοιπο ποσοστό του 34% του επενδυτικού πλάνου αφορά κατά 17% σε εγκεκριμένα σχέδια, για τα οποία έχει συμφωνηθεί το εμπορικό πλαίσιο συνεργασίας και έχουν εγκριθεί από την Επιτροπή Επενδύσεων της Prodea, ενώ το υπόλοιπο 17% αφορά σε εξελισσόμενες διαπραγματεύσεις που μένει να φανεί αν θα ολοκληρωθούν.

Εκτός των επενδυτικών της δραστηριοτήτων, στο β’ τρίμηνο του 2022 η εταιρεία προέβη στη σύναψη ομολογιακού δανείου ποσού έως 75 εκατ. ευρώ με τη Eurobank, διάρκειας 5 ετών, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων και για την πραγματοποίηση νέων επενδύσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v