Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τιτάν: Ο M. Cobuz διαδέχεται τον Δ. Παπαλεξόπουλο στην προεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής

Στον όμιλο Τιτάν εντάσσεται ο Marcel Constantin Cobuz που στα μέσα Οκτωβρίου θα διαδεχτεί τον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο ο οποίος θα αναλάβει αρχές του 2023 Πρόεδρος του Δ.Σ.

Τιτάν: Ο M. Cobuz διαδέχεται τον Δ. Παπαλεξόπουλο στην προεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής

Σημαντικές διοικητικές αλλαγές με την προσθήκη του Marcel Constantin Cobuz στην διοικητική ομάδα ανακοίνωσε ο όμιλος Τιτάν. O Marcel Constantin Cobuz εντάσσεται στον Τιτάνα από 1ης Ιουλίου 2022 ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου και από 15 Οκτωβρίου 2022 ως Πρόεδρος της Επιτροπής, διαδεχόμενος τον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο. Ο κ. Παπαλεξόπουλος θα διαδεχθεί τον Τάκη Αράπογλου στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου ΤΙΤΑΝ με ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δ. Παπαλεξόπουλος συνεχίζει την οικογενειακή δέσμευση του βασικού μετόχου απέναντι στην εταιρεία με ενεργή παρουσία σε αυτή και σε σαφή διαμόρφωση της στρατηγικής και της αναπτυξιακής πορείας του ομίλου.

Παράλληλα, ο Marcel Constantin Cobuz διαθέτει μακρά εμπειρία και εξειδίκευση σε τομείς κλειδιά για τη σύγχρονη τσιμεντοβιομηχανία, όπως είναι η έρευνα, το περιβάλλον. Πρόκειται ουσιαστικά για μια σαφή ενίσχυση της διοικητικής ομάδας του Τιτάνα σε μια κρίσιμη περίοδο με μεγάλες προκλήσεις.

Η ανακοίνωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της TITAN Cement International, κατά τη συνεδρίαση της 20ης Ιουνίου 2022 και έπειτα από διαβούλευση και συνεργασία με την οικογένεια των βασικών μετόχων, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τις ακόλουθες επερχόμενες διοικητικές αλλαγές:

O Marcel Constantin Cobuz εντάσσεται στον Τιτάνα από 1ης Ιουλίου 2022 ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου και από 15 Οκτωβρίου 2022 ως Πρόεδρος της Επιτροπής, διαδεχόμενος τον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο. Ο κ. Παπαλεξόπουλος θα διαδεχθεί τον Τάκη Αράπογλου στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου ΤΙΤΑΝ με ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2023.

Με γαλλική και ρουμάνικη υπηκοότητα, ο Marcel Cobuz διαθέτει μακροχρόνια και διεθνή εμπειρία πλέον των 20 ετών στη βιομηχανία των κατασκευαστικών και δομικών υλικών, σε ηγετικούς ρόλους και έργα που συνδέονται με την καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στη Lafarge και στη Holcim. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε Επικεφαλής των δραστηριοτήτων Ευρώπης της LafargeHolcim και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου παγκοσμίως.

«H απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου σηματοδοτεί ένα πολύ σημαντικό και θετικό ορόσημο για την Titan Cement International και τους μετόχους της», σχολίασε ο κ. Τάκης Αράπογλου. «Το ΔΣ κι εγώ προσβλέπουμε στη συνεργασία με τον Δημήτρη και τον Marcel κατά την υλοποίηση της διαδοχής, τόσο σε επίπεδο ΔΣ όσο και σε εκτελεστικό επίπεδο».

Υπό την ηγεσία του Δημήτρη Παπαλεξόπουλου, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ επεκτάθηκε διεθνώς, ενίσχυσε την προσήλωση στην επιχειρησιακή αριστεία και κατέγραψε σημαντική πρόοδο στους άξονες της απανθρακοποίησης και του ψηφιακού μετασχηματισμού.

«Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Marcel, καθώς επιταχύνουμε την υλοποίηση της στρατηγικής μας. Είμαι βέβαιος ότι με την ευρεία διεθνή του εμπειρία και τη βαθιά γνώση του κλάδου της βιομηχανίας μας, θα δώσει ώθηση στις εμπορικές και επιχειρησιακές επιδόσεις του Ομίλου μας, θα επιτύχει τους στρατηγικούς στόχους αλλά και τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που έχουμε θέσει και θα αξιοποιήσει τις πολλαπλές ευκαιρίες ανάπτυξης που έχουμε μπροστά μας», δήλωσε σχετικά ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.

«Είναι τιμή μου να εντάσσομαι στον Τιτάνα, σε μία πραγματικά σημαντική στιγμή για τον κλάδο, με στόχο να οδηγήσω αυτή την εξαιρετική εταιρεία στο μέλλον», δήλωσε ο κ. Cobuz. «Βασισμένος σε ισχυρές οικογενειακές αξίες και χτίζοντας πάνω σε 120 χρόνια δυναμικής πορείας και διεθνοποίησης, ο Όμιλος είναι σε θέση να αξιοποιήσει ευκαιρίες ανάπτυξης σε πολλές αγορές, συμπεριλαμβανομένων των υποδομών, της ανακαίνισης κτιρίων, των προϊόντων, λύσεων και καινοτόμων τεχνολογιών χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Δημήτρη, τα μέλη του ΔΣ και όλη την ομάδα των ταλαντούχων εργαζομένων του Τιτάνα ώστε να δημιουργήσουμε βιώσιμη αξία για τους μετόχους και τους συμ-μετόχους μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v