Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αίτηση της ελληνικής UPyachting Management PLC για εισαγωγή στο ΧΑΚ

Στόχος της εταιρείας είναι να διανέμει στους μετόχους της μερίσματα, εκμεταλλευόμενη τις προοπτικές κερδοφορίας που προσφέρει η διαχείριση σκαφών αναψυχής.

Αίτηση της ελληνικής UPyachting Management PLC για εισαγωγή στο ΧΑΚ

Η UPyachting Management PLC κατέθεσε επίσημα αίτηση εισαγωγής στη Ν.Ε.Α. Αγορά του ΧΑΚ, με σκοπό την εισαγωγή και διαπραγμάτευση των μετοχών της στο κυπριακό χρηματιστήριο.

Η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία αποτελείται από ανθρώπους της ναυτιλίας (Ship Brokers, Yacht Managers) και στελέχη επενδύσεων με επιχειρηματικό και επενδυτικό υπόβαθρο, έχοντας ως στόχο την αξιοποίηση της εμπειρίας τους στις επενδύσεις με κύρια εστίαση σε τρεις πυλώνες:

α) Την πλοιοκτησία και εφοπλισμό σε Yacht μέχρι 40 μέτρων.

β) Την προώθηση την ιδέας του Yachting ως επένδυση, προφέροντας Πλοιοκτησία, Διακοπές, και Σταθερό ετήσιο Εισόδημα «κλειδωμένο» για δύο με πέντε έτη, μέσω των δύο προγραμμάτων Διαχείρισης που προσφέρει η εταιρία.

γ) Την παροχή μέσω της ιστοσελίδας της www.UPyachting.eu, μιας καινοτόμας πλατφόρμας κρατήσεων yacht όλων των τύπων και σε όλο τον κόσμο, (στα πρότυπα των διεθνών πλατφορμών κρατήσεων ξενοδοχείων) ανάμεσα σε έναν στόλο από 9.500 Yacht σε 40 χώρες.

Στόχος της εταιρείας είναι να διανέμει στους μετόχους της μερίσματα, εκμεταλλευόμενη τις προοπτικές κερδοφορίας που προσφέρει η διαχείριση σκαφών αναψυχής.

Η εταιρεία μέσω της εισαγωγής των μετοχών της στην Ν.Ε.Α. Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, αναμένεται να προσφέρει διαφάνεια, ελεγμένες λογιστικές καταστάσεις και δυνατότητα χρηματιστηριακής εξόδου, τόσο στους ήδη υπάρχοντες μετόχους, όσο και στους νέους που θα προκύψουν από την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, η οποία προβλέπεται να ακολουθήσει στο τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Με δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Θεόδωρος Χουλιαράς σημειώνει ότι:

«Σήμερα είναι μια σημαντική στιγμή για την UPyachting Management PLC και τους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν. Η επενδυτική συγκυρία μας δείχνει την κατεύθυνση που στοχεύουμε να ακολουθήσουμε και να προσδώσουμε αξία στην εταιρεία και τους μετόχους της. Οι εξαγορές επιλεγμένων περιουσιακών στοιχείων στον χώρο του Yachting τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν σε κάθε γωνιά του πλανήτη χωρίς να είναι δέσμια μιας τοπικής ή περιφερειακής κρίσης, μας κάνει ακόμα πιο εστιασμένους στην προσπάθεια κατάκτησης των
στόχων μας».

Επίσης ο Λευτέρης Κοντός, CEO της αγγλικής πλατφόρμας επενδύσεων In4Capital και ταυτόχρονα μέτοχος και Exchange Listing Coordinator της εταιρείας τονίζει πως:

«Η επιλογή εισαγωγής μας στο Χ.Α.Κ. έγινε για συγκεκριμένους λόγους. Τόσο η διαφάνεια που προσφέρει μια ευρωπαϊκή εισηγμένη εταιρεία, όσο και το διεθνές χρηματιστηριακό ISIN που δίνει τη δυνατότητα στο ticker της UPyachting Management PLC να είναι ορατό σε παγκόσμιες πλατφόρμες όπως πχ οι Bloomberg, Reuters και Market Watch, δίνουν το προβάδισμα για τη σύναψη στρατηγικών συνεργασιών με funds και ιδιώτες επενδυτές από όλο τον κόσμο, αλλά και για ενδυνάμωση της εμπορικής επέκτασης της εταιρείας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v