Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα Public φέρνουν στην Ελλάδα το μοντέλο «buy now, pay later»

Οι χρήστες της πλατφόρμας Public.gr έχουν τη δυνατότητα, επιλέγοντας τρόπο πληρωμής Klarna, να κατανείμουν το κόστος της αγοράς τους σε 3 άτοκες δόσεις.

Τα Public φέρνουν στην Ελλάδα το μοντέλο «buy now, pay later»

Τα Public είναι η πρώτη μεγάλη ελληνική αλυσίδα του λιανεμπορίου που συνάπτει συνεργασία με την Klarna -σουηδικό μονόκερο και κορυφαία fintech στην Ευρώπη, βάσει αποτίμησης- που εγκαινίασε και επισήμως την παρουσία της στην Ελλάδα προσφέροντας το μοντέλο πληρωμών "buy now, pay later" (αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα).

Πρακτικά, οι χρήστες της πλατφόρμας Public.gr έχουν τη δυνατότητα επιλέγοντας τρόπο πληρωμής Klarna να κατανείμουν το κόστος της αγοράς τους σε 3 άτοκες δόσεις. Η πρώτη πληρωμή πραγματοποιείται τη στιγμή της αγοράς ενώ οι υπόλοιπες δύο δόσεις προγραμματίζονται αυτόματα κάθε 30 ημέρες, μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας -άτοκα και χωρίς έξοδα.

Η συμφωνία με την Public Group φέρεται να είναι αποκλειστική για ένα διάστημα και έρχεται να εξυπηρετήσει τη στρατηγική του ομίλου Olympia συμπληρώνοντας τις επενδυτικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται μέσω του Public Capital Partners, του οχήματος που έχει τροχοδρομηθεί προκειμένου να ενσωματωθούν στις πρακτικές πώλησης και στην εμπειρία αγορών του καταναλωτή νέες τεχνολογίες.

Συνεχής επένδυση σε logistics και last mile

Μάλιστα έχοντας ήδη επενδύσει στις πλατφόρμες Douleutaras και instacar, στo Venture Friends και στο δίκτυο iRepair, η Public Group φέρεται να σχεδιάζει νέα επένδυση στο last mile. Υπενθυμίζεται ότι εδώ και λίγους μήνες το Public.gr έχει εγκαινιάσει υπηρεσία Next Day Delivery για μια γκάμα 100.000 άμεσα διαθέσιμων προϊόντων τεχνολογίας, ψυχαγωγίας, οικιακών συσκευών, γραφείου και παιχνιδιών.

Είχαν προηγηθεί επενδύσεις σε υποδομές logistics, με μια νέα σύγχρονη αποθήκη έκτασης άνω των 40.000 τ.μ. και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Το επιτελείο της εταιρείας είναι σε αναζήτηση ευκαιριών προκειμένου να χτίζει συνεχώς ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε όλο το φάσμα του omnichannel retailing και σε τομείς όπως retail tech & e-commerce, fintech, logistics, digital payments, ed-tech, καθώς και entertainment & analytics. Στο ίδιο πλαίσιο εξάλλου εντάσσεται και η δράση του Public Next, του tech hub που δημιούργησε ο όμιλος για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων in-house.

Οι εναλλακτικές επιλογές πληρωμών της Klarna

Η νέα συνεργασία στον τομέα πληρωμών συνάδει με την παραπάνω στρατηγική. Σημειώνεται ότι η Klarna είναι μια fintech εταιρεία που ιδρύθηκε το 2005 στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, η οποία στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, τον Ιούνιο του 2021, συγκέντρωσε 639 εκατ. δολ., ανεβάζοντας την αποτίμησή της σε 45,6 δισ. δολ. Σε 17 χρόνια δραστηριότητας έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο δημοφιλείς παγκοσμίως υπηρεσίες πληρωμών και αγορών για 147 εκατομμύρια ενεργούς καταναλωτές και πάνω από 400.000 εμπόρους σε 45 χώρες.

Ειδικά για την Ελλάδα, είχε γνωστοποιήσει στην Τράπεζα της Ελλάδος το ενδιαφέρον της για παροχή υπηρεσιών ήδη από το 2016 και επανήλθε το 2019. Βλέπει τη χώρα μας ως εφαλτήριο για τις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και ενεργοποίησε μόλις πρόσφατα τη δραστηριότητά της. Έφερε και στην τοπική αγορά συνεργασίες που διατηρεί στο εξωτερικό με H&M και JD, εξυπηρετώντας τις αλυσίδες Η&Μ και Cosmos Sport αντίστοιχα, ενώ εκτός από το Public.gr έχει συνεργασία και με την πλατφόρμα λευκών ειδών Spitishop.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v