Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Skroutz: Εξελίσσει το marketplace με επένδυση στο fintech

Επόμενο βήμα στη στρατηγική συνεργασία με την EveryPay. Τα ιδρύματα πληρωμών.

Skroutz: Εξελίσσει το marketplace με επένδυση στο fintech

Σημαντική θέση στο οικοσύστημα των ψηφιακών πληρωμών αποκτά η Skroutz με τον πλήρη έλεγχο της EveryPay, μιας από τις 13 fintech εταιρείες που έχουν λάβει άδεια ιδρύματος πληρωμών από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Η Skroutz είχε προχωρήσει στη στρατηγική κίνηση απόκτησης του 25% της EveryPay ήδη από το 2020, λίγους μήνες μετά την είσοδο στο μετοχικό της κεφάλαιο της CVC Capital Partners. Η συμφωνία άνοιξε τον δρόμο στην περαιτέρω ανάπτυξη ευέλικτων και ασφαλών λύσεων στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, διευρύνοντας τη συνεργασία που είχαν ΕveryPay-Skroutz μέσω της πλατφόρμας. 

Χθες η Skroutz ανακοίνωσε ότι απέκτησε και το υπόλοιπο 75% των μετοχών της EveryPay, κάνοντας το επόμενο βήμα στην εξέλιξη του επιχειρηματικού της μοντέλου ως ενός marketplace ηλεκτρονικών αγορών με πλήρες χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών που παρακολουθεί πρακτικές διεθνών παικτών του e-commerce marketplace.

Ελέγχει ένα πελατολόγιο άνω των 1.000 μεγάλων επιχειρήσεων και startups, πελατών της EveryPay, η οποία διαθέτει το σύστημα πληρωμών Payment Gateway (PGW) και υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 18.000 εταιρείες τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ευρωπαϊκές αγορές. Η EneryPay θα επιταχύνει πλέον την ανάπτυξη τεχνολογιών για τον σχεδιασμό νέων εφαρμογών στον τομέα πληρωμών για καταναλωτές και επιχειρήσεις εξυπηρετώντας ειδικότερα τη στόχευση του marketplace για ευελιξία και ασφάλεια πληρωμών. Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ marketplace και fintech προοιωνίζεται καινοτόμες λύσεις αλλά και επενδυτικό ενδιαφέρον καθώς η αγορά αναπτύσσεται με υψηλούς ρυθμούς. 

Σημειώνεται ότι η EveryPay είναι από τις πρώτες fintech που έλαβαν πιστοποίηση ιδρύματος πληρωμών από την Τράπεζα της Ελλάδος ήδη από το 2018 όταν ενεργοποιήθηκε το PSD2 (Payment Services Directive 2), το πλαίσιο διαχείρισης των πληρωμών στην ΕΕ με στόχο την ενίσχυση του ανταγωνισμού και την ασφάλεια των καταναλωτών σε μια εποχή που αλλάζει η συμπεριφορά τους και οι τρόποι με τους οποίους πληρώνουν.

Στις πιο πρόσφατες αδειοδοτήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος περιλαμβάνεται αυτή της DH Pay της Delivery Hero που προωθεί λύσεις fintech για την efood. Επίσης εντός του 2022 άδεια ιδρύματος πληρωμών έλαβαν η Nexi Payments Greece, σύμπραξη της Nexi με την Alpha Βank και η Euronet Merchant Services που συμφώνησε με την Τράπεζα Πειραιώς για την εξαγορά του τομέα αποδοχής καρτών και εκκαθάρισης συναλλαγών (Piraeus Bank Merchant Acquiring).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v