Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda: Εντός του έτους τα πρώτα έσοδα από τις πωλήσεις κατοικιών στο Ελληνικό

Η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά για τα οικιστικά projects, καθιστώντας δυνατή τη μετακύλιση της όποιας επίπτωσης από το αυξημένο κόστος κατασκευής. Μισθώσεις και για το εμπορικό κέντρο της Λ. Βουλιαγμένης μέσα στο 2023.

Lamda: Εντός του έτους τα πρώτα έσοδα από τις πωλήσεις κατοικιών στο Ελληνικό

Ο καθορισμός των αντικειμενικών αξιών για το ακίνητο του πρώην αεροδρομίου, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα επιτρέψει τη σταδιακή υπογραφή των συμβολαίων για τις πωλήσεις των οικιστικών projects που αναπτύσσει η Lamda Development στο Ελληνικό, όπως ανάφεραν στελέχη της διοίκησής της κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη των αναλυτών.

Η παραπάνω εκκρεμότητα θα επιτρέψει τη συμβασιοποίηση των πωλήσεων για τα οικόπεδα των βιλών ενώ επίσης μέσα στο γ’ τρίμηνο αναμένεται η έκδοση της οικοδομικής άδειας για τον Πύργο Κατοικιών στη Μαρίνα αλλά και η σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας που θα επιτρέψει την υπογραφή συμβολαίων πώλησης για τα διαμερίσματα, με τα στελέχη της Lamda Develοpment να επιβεβαιώνουν ότι τα πρώτα έσοδα θα καταγραφούν στο δ' τρίμηνο του 2022.

Υπενθυμίζεται πως το βασικό budget του ομίλου υπολογίζει έσοδα 190 εκατ. ευρώ από τις βίλες, 600 εκατ. ευρώ από τις πωλήσεις διαμερισμάτων και 270 εκατ. ευρώ από τις πωλήσεις του τρίτου οικιστικού project (condos) έως το 2025, οπότε ολοκληρώνεται η πρώτη επενδυτική φάση ανάπτυξης.

Σύμφωνα τόσο με την κ. Ε. Βρεττού, επικεφαλής Στρατηγικής και Επενδυτικών Σχέσεων, όσο και με τον κ. Χ. Γκορίτσα, CFO του ομίλου, η επίπτωση από το αυξημένο κατασκευαστικό κόστος προς το παρόν καλύπτεται από τις προβλέψεις που έχει λάβει ο όμιλος, ενώ επανέλαβαν πως δεδομένου ότι δεν υπάρχει δέσμευση τιμής πώλησης ανά τετραγωνικό, η όποια πιθανή ανατίμηση στο κόστος κατασκευής θα απορροφηθεί από τους υποψήφιους αγοραστές, όπως επιβεβαιώνει και η ισχυρή ζήτηση για κατοικίες. Παρ' όλα αυτά επισημάνθηκε πως σε κάθε περίπτωση, η κατασκευή των κατοικιών έρχεται σε επόμενο χρόνο, οπότε μένει να φανεί ποια θα είναι η πραγματική επίπτωση.

Κατά τα στελέχη της Lamda πέρα από το οικιστικό σκέλος, προχωρά και σταδιακή εμπορευματοποίηση των άλλων αναπτύξεων όπως το εμπορικό κέντρο στη Λ. Βουλιαγμένης, όπου η ζήτηση αγγίζει το 80% του προβλεπόμενου εκμισθώσιμου εμβαδού, εκτιμώντας ότι οι πρώτες συμβάσεις θα υπογραφούν μέσα στο 2023.

Πέραν του project του Ελληνικού, όπου ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την κατασκευή των έργων υποδομής από τον όμιλο Άβαξ και προχωρούν οι μελέτες για τον Πύργο Κατοικιών με στόχο τον Οκτώβριο να ξεκινήσουν και τα πρώτα έργα θεμελίωσης, ο όμιλος συνεχίζει την ενεργή διαχείριση των υπόλοιπων assets.

Έτσι, προχωρά στη σταδιακή αποεπένδυση από non core assets στη Σερβία, διατηρώντας επαφές με υποψήφιο επενδυτή, ενώ ως γνωστόν έχει εκκινήσει διαδικασία πώλησης ακινήτου που διατηρεί στην Αίγινα.

Τέλος, κατά τη διοίκηση του ομίλου, η δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή της Lamda Malls στο ΧΑ θα αποφασιστεί σε κατάλληλο χρόνο και εφόσον έχουν ωριμάσει οι επενδύσεις της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v