Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έργο για την Groupama υλοποίησε η Office Line

Συνέβαλε στην υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού της εταιρείας. Ποια τα οφέλη για την ασφαλιστική επιχείρηση.

Έργο για την Groupama υλοποίησε η Office Line

Η Office Line, ολοκλήρωσε ένα ακόμη επιτυχημένο έργο ψηφιακού μετασχηματισμού επιχειρησιακών διαδικασιών, αυτή τη φορά με τη Groupama Ασφαλιστική, ένα project που αναπτύχθηκε στην Microsoft Power Platform, από το οποίο ήδη ο ασφαλιστικός οργανισμός απολαμβάνει σημαντικά οφέλη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Με σημαντική παρουσία στην ελληνική αγορά εδώ και 93 χρόνια – καθώς λειτουργεί αδιάκοπα από το 1928 – και όνομα αναγνωρισμένο για την αξιοπιστία των υπηρεσιών της, η Groupama Ασφαλιστική συγκαταλέγεται ανάμεσα στις «σταθερές αξίες» της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Στην εμπειρία και τεχνογνωσία που ανέπτυξε η Εταιρεία όλα αυτά τα χρόνια, προστίθεται και η συγγένειά της με τον ισχυρό ασφαλιστικό και τραπεζικό όμιλο Groupama, του οποίου είναι θυγατρική 100% από το 2007. Εταιρεία ανοιχτή προς όλους – ιδιώτες, ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρήσεις, κ.λπ. – η Groupama Ασφαλιστική διαθέτει πλήρη σειρά προϊόντων που καλύπτουν κάθε είδους ασφαλιστική ανάγκη στο πλαίσιο τόσο της προσωπικής και οικογενειακής ζωής, όσο και των επαγγελματικών δραστηριοτήτων.

Σκοπός του έργου ήταν

  • η προσφορά στους χρήστες μιας νέα εμπειρίας χρήσης, με ευκολότερο και αποδοτικότερο τρόπο στη διαχείριση πρόσβασης στις εφαρμογές της εταιρείας και αναφοράς περιστατικών ασφαλείας
  • η συμμόρφωση με κανονιστικές υποχρεώσεις που αφορούν στην ασφάλεια πληροφοριών
  • η ευκολία διαχείρισης και παραμετροποίησης των διεργασιών και των δεδομένων από τους διαχειριστές
  • η δημιουργία δυναμικών αναφορών
  • η αμφίδρομη διασύνδεση με ένα εργαλείο διαχείρισης εργασιών (JIRA) για την ανάθεση και επίλυση των αιτημάτων από τις αντίστοιχες ομάδες

Οφέλη

Με το πέρας του έργου η Groupama Ασφαλιστική, με τη βοήθεια της Office Line, κατάφερε να ψηφιοποιήσει και να βελτιώσει δραστικά τις διεργασίες της, αλλά και την καθημερινότητα των εργαζομένων της, αυξάνοντας την παραγωγικότητα τους και μειώνοντας το διαχειριστικό κόστος συντήρησής των διεργασιών διαχείρισης προσβάσεων και περιστατικών ασφαλείας.

Ο ασφαλιστικός οργανισμός εκμεταλλευόμενος τις τεχνολογίες της Power Platform και την υψηλή τεχνογνωσία της ομάδας Power Platform & Process Modernization της Office Line, έδωσε λύση σε ζητήματα που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια και πλέον είναι σε θέση να προσφέρει μια διαφανή, αλλά και ευχάριστη εμπειρία στους τελικούς χρήστες, και ταυτόχρονα να είναι σε συμμόρφωση με κανονιστικές απαιτήσεις που αφορούν στην ασφάλεια πληροφοριών.

Ο κ. Βασίλης Παπούλιας, COO της Office Line Α.Ε., σχετικά με το έργο, ανέφερε: «Συνεπείς στο έργο μας να παρέχουμε ποιοτικές τεχνολογικές λύσεις, που απαντούν στις σύγχρονες προκλήσεις της εποχής, αλλά και τα ολοένα αναβαθμισμένα αιτήματα των οργανισμών, ολοκληρώσαμε ένα ακόμη επιτυχημένο έργο ψηφιακού μετασχηματισμού. Με τη χρήση του καινοτόμου εργαλείου Microsoft Power Platform, της συνεργατικής και επεκτάσιμης πλατφόρμας εργαλείων χαμηλού κώδικα, που διευκολύνει τη δημιουργία αποτελεσματικών και ευέλικτων λύσεων, η Groupama Ασφαλιστική, προσφέρει πλέον μια ευχάριστη εμπειρία στους ανθρώπους της, βοηθώντας τους να διατηρούν διαρκώς υψηλά επίπεδα παραγωγικότητας και αποδοτικότητας».

Από την πλευρά της Groupama Ασφαλιστικής, ο κ. Βασίλης Βασιλείου, Επικεφαλής Ασφάλειας Πληροφοριών, Επιχειρησιακής Συνέχειας & Προστασίας Δεδομένων, δήλωσε:

«Η ανάγκη για την ψηφιοποίηση κρίσιμων διεργασιών της Εταιρίας αλλά και η εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών, ήταν επιτακτική. Η άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση της Office Line και κυρίως, το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας της τεχνικής ομάδας της, συνέδραμαν αποφασιστικά στο να δοθούν λύσεις σε ζητήματα που αντιμετωπίζαμε τα τελευταία χρόνια και πλέον, ένα έργο μείζονος σημασίας για το σύστημα διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών της Groupama Ασφαλιστικής, ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v