Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς εξελίσσονται τα 3+1 projects της Reds

Την έκδοση της ΚΥΑ που θα ωριμάσει περαιτέρω την επένδυση για την παραχώρηση της Μαρίνας Αλίμου αναμένει σύντομα η εταιρεία. Τα πλάνα για Καμπά, Γούρνες και Smart Park. Διαπραγματεύσεις για αναχρηματοδότηση δανεισμού με ΕΤΕ και Πειραιώς.

Πώς εξελίσσονται τα 3+1 projects της Reds

Εξελίξεις σε ό,τι αφορά το ωριμότερο έργο που διαθέτει στο pipeline -αυτό της Μαρίνας Αλίμου- αναμένει η διοίκηση της Reds, σύμφωνα με τις αναφορές της διοίκησής της στο περιθώριο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον CEO της REDS Γ. Κωνσταντινίδη, αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες, με βάση τη σχετική ενημέρωση από τα συναρμόδια υπουργεία, η έκδοση της απαραίτητης Κοινής Υπουργικής Απόφασης, ορόσημο που θα επιτρέψει σε δεύτερο χρόνο την έκδοση οικοδομικών αδειών και εντέλει έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών μέσα στο 2023. Η παραπάνω εξέλιξη εντάσσει εντός χρονοδιαγράμματος την όλη επένδυση που αγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ περίπου, με στόχο την ολοκλήρωση της ανάπλασης εντός της τριετίας (2026) και την έναρξη της παραχώρησης για 40+10 χρόνια.

Πέραν αυτού η διοίκηση έχει επικαιροποιήσει το business plan και ολοκληρώνει το master plan για την αξιοποίηση του κτήματος Kαμπά, εκτιμώντας ότι θα έχει εκδώσει οικοδομικές άδειες για την επένδυση ύψους 200 εκατ. ευρώ εντός του 2023.

Παραλλήλως, η εταιρεία συνεργάζεται με το ΤΑΙΠΕΔ για την ολοκλήρωση του οικονομικού κλεισίματος μεταβίβασης της έκτασης της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου, όπου σχεδιάζει μια σύνθετη τουριστική ανάπτυξη, πολύ συχνά αποκαλούμενη ως «μίνι Ελληνικό». Η εταιρεία επεξεργάζεται το master plan και business plan της επένδυσης, όπου προβλέπεται η δημιουργία καζίνο, ξενοδοχείων, συνεδριακών εγκαταστάσεων και κτηρίων γραφείων.

Σημειώνεται πάντως πως εκκρεμεί η έκδοση άδειας ΕΚΑΖ για την Κρήτη, γεγονός που ενδεχομένως να κρίνει και το κλείσιμο της εξαγοράς των μετοχών του ακινήτου από τη Reds.

Σε ό,τι αφορά το εν λειτουργία asset της εταιρείας, το εμπορικό κέντρο Smart Park στα Σπάτα, η διοίκηση της εταιρείας ανάφερε πως έως το τέλος του 2021, η μισθωτική κάλυψη ανερχόταν στο 90%, ενώ σήμερα πλέον αγγίζει το 98% και απομένουν ακόμη συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις για κάλυψη του 100% του εμπορικού κέντρου.

Η διοίκηση της Reds επιβεβαίωσε επίσης πως εξετάζεται η αγορά όμορων ακινήτων και αξιοποίηση εκτάσεων που ήδη ανήκουν στον όμιλο Ελλάκτωρ πέριξ του Smart Park για την ανάπτυξη συμπληρωματικών χρήσεων.
Πέραν των παραπάνω, η διοίκηση του ομίλου αναφέρθηκε επίσης στην αξιοποίηση άλλων assets που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της, αναφέροντας πως μετά από σχετική ενημέρωση από το ΥΠΠΟ, εκτιμά ότι θα ολοκληρωθεί εντός του 2022 η διαδικασία απαλλοτρίωσης για ακίνητο που διαθέτει στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Αποζημιώσεις διεκδικεί επίσης η εταιρεία από το ρουμανικό δημόσιο για ακίνητο (που προορίζεται για κτήριο γραφείων) που διαθέτει στο Βουκουρέστι. Η εταιρεία αγόρασε νέο όμορο οικόπεδο στην παραπάνω ιδιοκτησία, έναντι 1,8 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, διατηρεί επαφές με συνεπενδυτές για την ανάπτυξη οικιστικού συγκροτήματος 72 διαμερισμάτων σε παραλίμνια περιοχή στη Ρουμανία.

Τέλος, η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με Εθνική και Πειραιώς για αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού, ύψους 36 εκατ. ευρώ με ευνοϊκότερους όρους, αλλά και για την πιθανή επέκταση της γραμμής χρηματοδότησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v