Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

NU Aqua-PepsiCo Hellas: Επαναλειτουργεί το εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού στο Λουτράκι

Μετά από 10 χρόνια ξαναπαίρνουν μπροστά οι ιστορικές εγκαταστάσεις Καραντάνη, λανσάροντας το φυσικό μεταλλικό νερό «Eonio Λουτράκι». Επένδυση σε δύο φάσεις, ύψους 39 εκατ. ευρώ.

NU Aqua-PepsiCo Hellas: Επαναλειτουργεί το εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού στο Λουτράκι

Την Τετάρτη 27 Ιουλίου άνοιξε ξανά τις πόρτες του στο Λουτράκι, μετά από 10 χρόνια, το ιστορικό εργοστάσιο εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού «Καραντάνη». Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου, συνεργάτες και εργαζόμενοι.

Tο πρώτο εργοστάσιο εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού στην Ελλάδα – κι ένα από τα πρώτα της Ευρώπης - που ιδρύθηκε από τον Κλέαρχο Καραντάνη το 1907 υπήρξε σημείο αναφοράς για το Λουτράκι και αυτή του η ιδιότητα αναβιώνει σήμερα, αναφέρει η εταιρεία.

Το πρώτο αναγνωρισμένο φυσικό μεταλλικό νερό στην Ελλάδα, με την ονομασία «Eonio Λουτράκι» από την NU Aqua Α.Ε, θα εμφιαλώνεται πλέον στις παλαιές εγκαταστάσεις της PepsiCo Hellas, καθώς η πλήρης αναβάθμισή τους είναι μόνο μία από της επενδύσεις που θα αποφέρουν τα μέγιστα στην περιοχή.

Το ισχυρό οικονομικό αποτύπωμα που αφήνει η επένδυση στο Δήμο Λουτρακίου, η αξιοποίηση των βιομηχανικών εγκαταστάσεων, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς και η ενίσχυση της περιοχής ως παγκόσμιου επιχειρηματικού και τουριστικού προορισμού, είναι μόνο μερικά από τα οφέλη της επένδυσης. Η PepsiCo Hellas, αξιοποιώντας το εκτεταμένο και ισχυρό εμπορικό της δίκτυο σε όλη τη χώρα, φέρνει το φυσικό μεταλλικό νερό «Eonio Λουτράκι» στην αγορά, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την ευρύτατη γκάμα των προϊόντων της και δίνοντας τη δυνατότητα στους Έλληνες καταναλωτές να το απολαύσουν, συνεχίζει η κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης χαιρέτησε την πρωτοβουλία τονίζοντας: «Η επαναλειτουργία, μετά από 10 χρόνια, του εργοστάσιού της PepsiCo Hellas στο Λουτράκι υπό την νέα ιδιοκτησία της NU Aqua A.E. αποτελεί ιστορικό γεγονός για την ελληνική βιομηχανία, καθώς μια εμπορική φίρμα ιστορικής σημασίας για την Ελλάδα ξαναβρίσκεται στη διάθεση των καταναλωτών. Ευχαριστώ τους επενδυτές για την εξαιρετικά ταχεία έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου, αλλά και για το φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο που έχουν εφαρμόσει στην Ελλάδα. Με τέτοιου τύπου παραγωγικές επενδύσεις θα αλλάξουμε τη μοίρα του τόπου μας».

Ο πρόεδρος του Ομίλου και της NU Aqua A.E. Δημήτρης Μπαμπάκος επισήμανε: «Πρόκειται για εμβληματική επένδυση. Οραματιστήκαμε τη δημιουργία μιας νέας εποχής γι’ αυτό το έργο του ομίλου μας, κι έχει ξεκινήσει ήδη να μεταμορφώνεται σε μια έξυπνη και πράσινη υπερσύγχρονη μονάδα εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού μέσα σε 60.000 τετραγωνικά μέτρα. Αισθανόμαστε δημιουργικοί διότι έχουμε υλοποιήσει ήδη μέσα σε λίγους μόλις μήνες την πρώτη φάση του έργου μας, η οποία αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ και συμπεριλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των κτιριακών εγκαταστάσεων και των γραμμών παραγωγής, ενώ είναι σε εξέλιξη και η δεύτερη φάση του έργου μας, των 29 εκατ. ευρώ, που συμπεριλαμβάνει νέες κτιριακές εγκαταστάσεις και 4 υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής για αναψυκτικά».

Από την πλευρά της, η γενική διευθύντρια της PepsiCo Hellas Δέσποινα Τσαγγάρη δήλωσε: «Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα για την PepsiCo Hellas, γιατί αποκτά και πάλι πνοή η ιστορική μονάδα παραγωγής και εμφιάλωσης Λουτρακίου Κορινθίας, με την παραγωγή του φυσικού μεταλλικού νερού “Eonio Λουτράκι”. Η PepsiCo Hellas, πιστή στην αναπτυξιακή της στόχευση και μέσα από τη στρατηγική συνεργασία μας με την NU Aqua, υλοποιεί  ακόμη μια δέσμευσή της για την αξιοποίηση της εμβληματικής μονάδας παραγωγής και εμφιάλωσης του Λουτρακίου. Πιστεύω πως , μέσα στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που δημιούργησαν τα τελευταία χρόνια στη χώρα, η οικονομική κρίση η πανδημία, ο πόλεμος, η τεράστια ενεργειακή κρίση, είναι εξαιρετικά σημαντικό να υλοποιούνται επενδυτικές κινήσεις που προωθούν την ανάπτυξη και την παραγωγική δυνατότητά της και σηματοδοτούν το πέρασμα σε μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v