Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μ. Τσαμάζ: Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις

Αυξημένο ανταγωνισμό προβλέπει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2022. Ο οργανισμός δεν μετακύλησε το ενεργειακό κόστος στους συνδρομητές και σκοπεύει να συνεχίσει την ίδια στρατηγική.

Μ. Τσαμάζ: Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις

Την αισιοδοξία του για το μέλλον του ΟΤΕ παρά την γενικότερη αβεβαιότητα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και τις πληθωριστικές πιέσεις δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤE Μ. Τσαμάζ κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων στους ξένους αναλυτές.

«Έχουμε το σπίτι μας σε τάξη και παρότι το ευρύτερο περιβάλλον δεν επιτρέπει προβλέψεις είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις όποιες προκλήσεις» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ο ΟΤΕ είχε ένα καλό β' τρίμηνο παρά το δύσκολο περιβάλλον.

Προέβλεψε ότι ο ανταγωνισμός θα αυξηθεί στο β' εξάμηνο του έτους ωστόσο χαρακτήρισε μεγάλη επιτυχία τον διπλασιασμό των ταχυτήτων που βοήθησε στην καλύτερη ικανοποίηση των πελατών. Ήδη 600 χιλιάδες συνδρομητές έχουν αναβαθμίσει την ταχύτητά τους.

Όπως υποστήριξε οι κινήσεις σε αυτό το τρίμηνο γίνονται για να προετοιμαστούν για την επόμενη φάση του ανταγωνισμού στη σταθερή. «Σε αυτό θα βοηθήσει πολύ ο διπλασιασμός ταχυτήτων που έγινε, γιατί έχει αυξήσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Ήταν μακροπρόθεσμη στρατηγική» είπε με νόημα.

Σχετικά με το ενεργειακό κόστος είπε ότι είδαμε τα χειρότερα στο α' μισό τους έτους, ωστόσο το κόστος δεν μετακυλίστηκε στους πελάτες, κάτι που δεν αναμένεται να γίνει ούτε το δεύτερο εξάμηνο. καθώς τα συμβόλαια του ΟΤΕ ισχύουν μέχρι το 2023. «Από εκεί και πέρα θα εξαρτηθεί από την αγορά» είπε χαρακτηριστικά..

Αναφερόμενος στην συνδρομητική τηλεόραση ο κ. Τσαμάζ τόνισε ότι ο Ολυμπιακός που θα έρθει στο Cosmote TV με τη νέα σεζόν αλλά και το premium content αποτελούν σημαντικό πλεονέκτημα και για το λόγο αυτό περιμένουν αύξηση της συνδρομητικής βάσης η οποία ήδη επέφερε διψήφιο αριθμό αύξησης στα έσοδα από την συνδρομητική.

Παράλληλα έως το τέλος του χρόνου η κάλυψη 5G θα φτάσει το 80% ενώ αναμένουν και αυξημένα έσοδα από την περιαγωγή.

Για το δίκτυο οπτικών ινών επανέλαβε ότι στόχος είναι στο τέλος του 2022 να φτάσει το 1 εκατ. συνδέσεις ενώ υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή έχουν μερίδιο 78% στις συνδέσεις FTTH.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v