Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπλε Κέδρος: Στα 107 εκατ. ευρώ η εύλογη αξία ακινήτων

Προσάρτησε νέα ακίνητα μέσα στο καλοκαίρι η ΑΕΕΠ. Προχωρά σε νέες τουριστικές επενδύσεις και αναμένει τις αποφάσεις του ΣτΕ για το ξενοδοχείο στο Κουκάκι.

Μπλε Κέδρος: Στα 107 εκατ. ευρώ η εύλογη αξία ακινήτων

Στα 106,8 εκατ. ευρώ ανήλθε η συνολική αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ στο α' εξάμηνο του 2022, αυξημένη έναντι των 101 εκατ. ευρώ που εμφάνιζε στο τέλος του 2021, κυρίως λόγω αναπροσαρμογών της εύλογης αξίας αυτών, σύμφωνα με την κατάσταση επενδύσεων στις 30 Ιουνίου.

Η εταιρεία, που διαθέτει 34 ακίνητα -εμπορικά καταστήματα και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις- μετά τη λήξη του α’ εξαμήνου της χρήσης απέκτησε επίσης μέσω πλειστηριασμού ακίνητο στη Μεταμόρφωση.

Πέραν των παραπάνω, η εταιρεία η οποία εισήχθη στην Κύρια Αγορά του ΧΑ μέσα στο καλοκαίρι προχωρά στο επενδυτικό της πλάνο, το οποίο αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από τα αντληθέντα κεφάλαια της δημόσιας εγγραφής (ύψους περίπου 17 εκατ. ευρώ) και από τις ταμειακές ροές της εταιρείας. Οι νέες επενδύσεις αφορούν σε νέο ξενοδοχείο στην Αθήνα, στην περιοχή της Ακρόπολης, δυναμικότητας 117 δωματίων, προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ αλλά και σε resort στη Μονεμβασιά. Το δεύτερο project βρίσκεται σε φάση αδειοδότησης και αφορά στη δημιουργία 59 κατοικιών και ενός 5άστερου ξενοδοχείου σε έκταση που διαθέτει η εταιρεία στη Μονεμβασιά, προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ περίπου.

Ειδικότερα, στο χαρτοφυλάκιο της Μπλε Κέδρος περιλαμβάνονται δέκα καταστήματα με μισθωτή την COCO-MAT (εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Ευμορφίδη), δύο γραφεία, δύο βιομηχανικά κτίρια, δύο μικρά οικιστικά ακίνητα, 100 στρέμματα προς ανάπτυξη και έξι ξενοδοχειακά ακίνητα. Τα τελευταία αντιστοιχούν στο 57% της αξίας του χαρτοφυλακίου, αποφέροντας το 67% των εσόδων.

Σημειώνεται ωστόσο ότι διατηρείται η νομική αβεβαιότητα ως προς τις άδειες δόμησης και το καθεστώς των όρων δόμησης του ξενοδοχείου της εταιρείας επί της οδού Φαλήρου 5 στο Κουκάκι, καθώς εξακολουθούν να υφίστανται σε εξέλιξη εκκρεμείς δικαστικές και διοικητικές ενέργειες.

Κατά την πρόσφατη τακτική Γ.Σ. της εταιρείας (η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από αναβολές την περασμένη Παρασκευή), εγκρίθηκε τελικώς η διανομή μερίσματος 0,0824 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v