Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Μοιράζει δωρεάν μετοχές της Galaxy Cosmos Mezz

Διανέμει στους μετόχους της 86.941.158 μετοχές της Galaxy Cosmos Mezz. Η αναλογία και το χρονοδιάγραμμα για την αποκοπή του δικαιώματος και την έναρξη διαπραγμάτευσης. Πόσο αποτιμήθηκε η Galaxy Cosmos Mezz από την Grant Thornton.

Alpha Bank: Μοιράζει δωρεάν μετοχές της Galaxy Cosmos Mezz

Σε δωρεάν διανομή στους μετόχους της του 99,99% της Galaxy Cosmos Mezz Ltd, στην οποία έχει εισφέρει ομολογίες ενδιάμεσης και χαμηλής διαβάθμισης των τιτλοποιήσεων Galaxy και Cosmos, προχωρά η Alpha.

Η τακτική γενική συνέλευση της 22ας Ιουλίου αποφάσισε τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών, με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε κοινής ονομαστικής μετοχής, κατά ποσό 0,01 ευρώ ανά μετοχή, χωρίς αλλαγή του συνολικού αριθμού των κοινών μετοχών.

Η μείωση σε είδος του μετοχικού κεφαλαίου θα επέλθει, λόγω της δωρεάν διανομής στους μετόχους της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών 86.941.158 μετοχών της Galaxy Mezz Ltd, η οποία μετά την εισαγωγή της στην ΕΝΑ του Χ.Α θα μετονομαστεί σε Galaxy Cosmos Mezz. Στην εν λόγω κυπριακή εταιρεία η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών εισέφερε το 44% των ομολογιών ενδιάμεσης και χαμηλής διαβάθμισης των τιτλοποιήσεων Galaxy και Cosmos.

Ως αντάλλαγμα λαμβάνει μετοχές της Galaxy Cosmos Mezz, τη συντριπτική πλειονότητα των οποίων προτίθεται να διανείμει δωρεάν (carve out) στους μετόχους, σε αναλογία 1 μετοχή Galaxy Cosmos Mezz για κάθε 27 μετοχές της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών.

Σύμφωνα με την Έκθεση Αποτίμησης, που συνέταξε η Grant Thornton, η εύλογη αξία των μετοχών της Galaxy Cosmos Mezz, που κατέχονται από την Alpha και αντιπροσωπεύουν ποσοστό 99,99% του μετοχικού της κεφαλαίου, προσδιορίζεται σε 23,47 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στο χρονοδιάγραμμα, η Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 ορίστηκε ως η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης, κατά την οποία οι μετοχές της Alpha θα διαπραγματεύονται με το δικαίωμα στη διανομή των μετοχών της Galaxy Cosmos Mezz, ενώ η Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022 ορίστηκε ως η ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος διανομής.

Επιπρόσθετα, ανακοινώνεται ότι μετά τις 25 Οκτωβρίου, οι μετοχές της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. με τη νέα ονομαστική αξία ευρώ 0,29 ανά μετοχή και χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στη διανομή -εις είδος- μερίσματος. Οι μέτοχοι αναμένεται να πιστωθούν τις μετοχές της Galaxy Cosmos Mezz στις μερίδες και στους λογαριασμούς τους στις 27 Οκτωβρίου, ενώ η έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της Galaxy Cosmos Mezz στην ΕN.A. PLUS ορίστηκε για την 31η Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v