Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Στις 25/5 η αποκοπή του δικαιώματος διανομής των μετοχών της SUNRISEMEZZ

Η Πειραιώς Holdings ανακοινώνει ότι η Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 είναι η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης κατά την οποία οι μετοχές της θα διαπραγματεύονται με δικαίωμα συμμετοχής στη διανομή μετοχών που εκδίδει η SUNRISEMEZZ.

Πειραιώς: Στις 25/5 η αποκοπή του δικαιώματος διανομής των μετοχών της SUNRISEMEZZ

Η Πειραιώς Financial Holdings A.E. («Πειραιώς Holdings» ή «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της, που συνεδρίασε στις 22 Ιουλίου 2022, μεταξύ άλλων, ενέκρινε τη μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου σε είδος, με μείωση της ονομαστικής αξίας έκαστης κοινής μετοχής έκδοσης της Εταιρείας κατά €0,02 και τη διανομή στους μετόχους της των μετοχών της εταιρείας με την επωνυμία “SUNRISEMEZZ PLC” με έδρα στην Κύπρο («SUNRISEMEZZ»), αντίστοιχης αξίας της μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς Holdings, με αναλογία 1 μετοχή της SUNRISEMEZZ για κάθε 7 μετοχές της Εταιρείας που ήδη κατέχουν.

Μετά την προαναφερθείσα απόφαση, το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας ανέρχεται σε €1.162.841.517,39 και ο συνολικός αριθμός μετοχών παραμένει αμετάβλητος, δηλαδή 1.250.367.223 κοινές μετοχές με δικαίωμα ψήφου ονομαστικής αξίας €0,93 η κάθε μία.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με την απόφασή του 2676309AΠ/12.08.2022, ενέκρινε την τροποποίηση των άρθρων 5 και 25 του Καταστατικού της Εταιρείας.

Στις 20.10.2022, η Επιτροπή Εταιρικών Πράξεων του Χρηματιστηρίου Αθηνών («Χ.Α.») ενημερώθηκε για την προαναφερθείσα Εταιρική Πράξη της Εταιρείας («Εταιρική Πράξη»).

Με βάση τα παραπάνω, η Πειραιώς Holdings ανακοινώνει ότι η Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 είναι η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης κατά την οποία οι μετοχές της θα διαπραγματεύονται με δικαίωμα συμμετοχής στη διανομή μετοχών που εκδίδει η SUNRISEMEZZ.

Από την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022, οι μετοχές της Πειραιώς Holdings θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τη νέα ονομαστική αξία €0,93 ανά μετοχή και χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στην προαναφερθείσα διανομή.

Η τιμή της μετοχής της Εταιρείας δεν θα προσαρμοσθεί.

Οι δικαιούχοι της διανομής των μετοχών που εκδόθηκαν από την SUNRISEMEZZ θα είναι οι μέτοχοι της Εταιρείας που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (DSS) στις 26 Οκτωβρίου 2022 (record date).

Επιπλέον, η Πειραιώς Holdings ανακοινώνει ότι στις 20.10.2022, η Επιτροπή Λειτουργίας Αγορών του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των μετοχών της SUNRISEMEZZ στην κατηγορία διαπραγμάτευσης της Εναλλακτικής Αγοράς EN.A. PLUS του Χρηματιστηρίου Αθηνών («EN.A. PLUS»), υπό την προϋπόθεση ολοκλήρωσης της ανωτέρω Εταιρικής Πράξης της Πειραιώς Holdings («Ένταξη»). Σύμβουλος ΕΝ.Α. για την Ένταξη είναι η Τράπεζα Πειραιώς («Σύμβουλος ΕΝ.Α.»).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v