Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενδοοικογενειακή διαμάχη στη Market In

Αγωγή κατά της Market In κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η εκ των μετόχων της αλυσίδας Μαργαρίτα Ράμμου, που είχε συγγενική σχέση με τον ιδρυτή. Τι προκύπτει από τις επίσημες αναρτήσεις στο ΓΕΜΗ.

Ενδοοικογενειακή διαμάχη στη Market In

Αγωγή κατά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η εκ των μετόχων της κ. Μαργαρίτα Ράμμου, κόρη του ιδρυτή της αλυσίδας. Στην αγωγή που κατατέθηκε στις 29 Ιουνίου του 2022 και αναρτήθηκε στο ΓΕΜΗ την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, η κ. Μ. Ράμμου ζητά να αναγνωριστεί η ακυρότητα:

  • των αποφάσεων που ελήφθησαν στη γενική συνέλευση της 7ης Ιουνίου του 2021, με τις οποίες αποφασίστηκε: η επέκταση του σκοπού της ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ ως προς τις υπηρεσίες μίσθωσης ομπρελών ή/και καθισμάτων παραλιών (πλαζ) και η τροποποίηση του άρθρου 2 του καταστατικού της εταιρείας,
  • της απόφασης που ελήφθη με την οποία αποφασίστηκε η τροποποίηση - εναρμόνιση με τις διατάξεις του Ν. 4548/2018 των άρθρων 5, 6, 8, 9, 10, 11, 12, 17,18, 19, 22, 23, 24, 26 και 30 του Καταστατικού της ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ και
  • των αποφάσεων που ελήφθησαν επί του μόνου θέματος της ημερήσιας διάταξης της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ την 1η Ιουλίου του 2021, με τις οποίες αποφασίστηκε: η χορήγηση ειδικής άδειας προκειμένου να καταρτίσει η ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ, με συμβολαιογραφικό τύπο, μισθώσεις ακινήτων της με τη συνδεδεμένη εταιρεία με την επωνυμία «ΔΟΥΚΑΤΟ Μονοπρόσωπη Α.Ε.» και η παροχή εξουσιοδότησης στο διοικητικό συμβούλιο της ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ, προκειμένου να υλοποιήσει την απόφαση.

Οι συγκεκριμένες αποφάσεις, που έχουν οδηγήσει στην προσφυγή της κ. Μ. Ράμμου στο Δικαστήριο, αποτελούν και τα βασικά θέματα της ημερήσιας διάταξης της έκτακτης γενικής συνέλευσης της αλυσίδας που έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί την επόμενη Τρίτη 25 Οκτωβρίου μέσω τηλεδιάσκεψης. Της τελευταίας πρόσκλησης για έκτακτη γενική συνέλευση που αναρτήθηκε στο ΓΕΜΗ στις 3 Οκτωβρίου, τα συγκεκριμένα θέματα περιλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη της τακτικής γενικής συνέλευσης της εταιρείας, που είχε οριστεί να πραγματοποιηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου και της έκτακτης γενικής συνέλευσης της 21ης Σεπτεμβρίου.

Όμως από την πρόσκληση για σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης στις 25 Οκτωβρίου αλλά και μιας ακόμη για σύγκληση τακτικής γενικής συνέλευσης στις 27 Οκτωβρίου, συνάγεται το συμπέρασμα ότι οι προηγούμενες συνελεύσεις, τακτική και έκτακτη, είτε δεν έγιναν, π.χ. λόγω έλλειψης απαρτίας, είτε οι μέτοχοι καταψήφισαν τα θέματα.

Το Euro2day.gr επιχείρησε να επικοινωνήσει με τη διοίκηση της αλυσίδας από την Παρασκευή αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια ανταπόκριση.

Η αλυσίδα ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ, από τους βασικούς παίκτες του εγχώριου οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων, με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της (2020) εμφάνισε τζίρο 347,139 εκατ. ευρώ από 318,748 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 1,392 εκατ. ευρώ από 929.033,65 ευρώ που ήταν το 2019.

Κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, η αλυσίδα, αντιπρόεδρος της οποίας είναι ο Πέτρος Χαροντάκης και πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος η Ευλαμπία Ράμμου -έχει συγγενική σχέση με τη Μαργαρίτα Ράμμου που κατέθεσε την αγωγή- προχώρησε στην εξαγορά της αλυσίδας ΧΑΡΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v