Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξημένος τζίρος αλλά και ζημιές για τα Kiosky’s

Πάνω από την ανάπτυξη του οργανωμένου λιανεμπορίου η αύξηση του τζίρου της Kiosky’s, που πριμοδοτήθηκε και από την ενίσχυση του δικτύου των καταστημάτων της. Η εξαγορά από την Delivery Hero και γιατί διευρύνθηκαν οι ζημιές.

Αυξημένος τζίρος αλλά και ζημιές για τα Kiosky’s

Ανάπτυξη υψηλότερη κατά 1,22 μονάδες από αυτή που κατέγραψε το οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς πέτυχε πέρυσι η εταιρεία ΙΝΚΑΤ (Kiosky’s), που πέρασε την 1η Ιουλίου του 2022 στον πλήρη έλεγχο του γερμανικού ομίλου Delivery Hero.

Η αύξηση κατά 2,52% του τζίρου της εταιρείας, γνωστής από το δίκτυο καταστημάτων και περιπτέρων Kiosky’s, στα 56,272 εκατ. ευρώ, συνδέεται και με την ενίσχυση του δικτύου της. Πέρυσι το δίκτυο της Kiosky’s, που ιδρύθηκε το 2001, αριθμούσε 81 υποκαταστήματα από 65 το 2020, δηλαδή αυξήθηκε κατά 24,6%, ενώ το αριθμός του προσωπικού διατηρήθηκε στα 174 άτομα. Ανοδικά κινήθηκαν και τα έξοδα διάθεσης και διοίκησης, τα οποία ξεπέρασαν τα 2,874 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 21,75%, ενώ οι επενδύσεις σε ενσώματα πάγια περιουσιακά στοιχεία ανήλθαν στα 4,196 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο αποτελέσματος, αυτό παρέμεινε αρνητικό. Οι ζημίες προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 3,286 εκατ. ευρώ από ζημιές 718.589,84 ευρώ και οι καθαρές ζημίες (μετά φόρων) στα 2,664 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 637.544,59 ευρώ το 2020. Μειωμένα εμφανίζονται και τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα, που στο τέλος της χρήσης ήταν στα 2,235 εκατ. ευρώ από 3,327 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2020.

Η φετινή χρονιά, όπως αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας στις οικονομικές της καταστάσεις που υπογράφονται από τους κ.κ. Κωνσταντίνο Ακριβό πρόεδρο, Γιώργο Μούχαλη διευθύνοντα σύμβουλο και Δημοσθένη Αγγελακόπουλο διευθυντή λογιστηρίου, ξεκίνησε με θετικές προοπτικές για μία καλύτερη χρονιά με ιδιαίτερα ικανοποιητικές επιδόσεις, στηριζόμενη κυρίως στην αύξηση της μέσης αξίας πωλήσεων ανά σημείο, την ανάπτυξη νέων σημείων τύπου Kiosky's One stop All και την ανάπτυξη των Hubs για την εξυπηρέτηση παραγγελιών των καταναλωτών στη δραστηριότητα του e-commerce.

Στο διοικητικό συμβούλιο της ΙΝΚΑΤ (Kiosky’s), εκτός από τους κ.κ. Κ. Ακριβό και Γ. Μούχαλη που είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αντίστοιχα, μετέχουν και οι κ.κ. Κωνσταντίνος-Πέτρος Κυρκίνης, εκ των ιδρυτών της efood - Online Delivery που ανήκει και αυτή στον όμιλο Delivery Hero στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ο δεύτερος ιδρυτής της efood, ο Νικόλαος-Επαμεινώνδας Κυρκίνης, που είναι μέλος στο διοικητικό συμβούλιο όπως και ο κ. Χαρίλαος Τάκας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v