Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναβάθμιση του outlook της Energean από Fitch

Η κίνηση αντανακλά την ταχύτερη από την αναμενόμενη βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων της Energean κατά την περίοδο 2021-2023.

Αναβάθμιση του outlook της Energean από Fitch

Η Fitch Ratings αναθεώρησε το οutlook της Energean σε θετικό από σταθερό και επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «B+». 

Σύμφωνα με τον οίκο, η κίνηση αντανακλά την ταχύτερη από την αναμενόμενη βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων της Energean κατά την περίοδο 2021-2023, λόγω των διεθνών τιμών και της έγκαιρης ολοκλήρωσης εργασιών επέκτασης. Αντανακλά επίσης την προσδοκία ότι η καθαρή μόχλευση των κεφαλαίων θα παραμείνει σε καλά επίπεδα.

Η εταιρεία άρχισε να αντλεί φυσικό αέριο από το Karish Main και έχει συνεχίσει την πρόοδο στο Karish North και σε άλλα έργα που αναμένεται να αυξήσουν την παραγωγή σε περίπου 200 χιλιάδες βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα έως το 2024. Ένα σερί αύξησης της παραγωγής μαζί με ισχυρές πιστωτικές μετρήσεις θα υποστηρίξουν μια αναβάθμιση, επισημαίνεται.

Το «B+» της Energean αντικατοπτρίζει τις ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας στο Ισραήλ με βάση το φυσικό αέριο, κάποιες πρόσθετες δυνατότητες ανάπτυξης σε υπάρχοντα στοιχεία ενεργητικού και το μεγάλο ποσοστό μακροπρόθεσμων συμφωνιών take-or-pay που θα παρέχουν μεγαλύτερη ορατότητα στις ταμειακές ροές της εταιρείας.

Αυτοί οι παράγοντες αντισταθμίζονται εν μέρει από τη σύνθετη διάρθρωση του ομίλου της Energean με μεγάλο χρέος χρηματοδότησης έργων, μια δομή υψηλού αλλά μειούμενου κόστους και η έκθεση σε δραστηριότητες στην Αίγυπτο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v