Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποβάθμισε τη Frigoglass σε Ca η Moody's

Η υποβάθμιση αντανακλά την εκτίμησή του ότι η πιθανότητα στάσης πληρωμών από την εταιρεία, αλλά και το ενδεχόμενο μη πληρωμής κουπονιού ομολόγου ή αναδιάρθρωσης που θα θεωρηθεί υπό πίεση (distressed), έχει αυξηθεί πάρα πολύ βραχυπρόθεσμα, τονίζει ο οίκος αξιολόγησης.

Υποβάθμισε τη Frigoglass σε Ca η Moodys

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Frigoglass, σε Ca από Caa2, προχώρησε η Moody's, ανεβάζοντας παράλληλα την αξιολόγηση της πιθανότητας στάσης πληρωμών (PDR) σε Ca-PD από Caa2-PD.

Oπως αναφέρει ο οίκος, η υποβάθμιση αντανακλά την εκτίμησή του ότι η πιθανότητα στάσης πληρωμών από την εταιρεία, αλλά και το ενδεχόμενο μη πληρωμής κουπονιού ομολόγου ή αναδιάρθρωσης που θα θεωρηθεί υπό πίεση (distressed), έχει αυξηθεί πάρα πολύ βραχυπρόθεσμα. 

Αν προχωρήσει η συμφωνία με τους ομολογιούχους για παροχή στήριξης και χρηματοδότηση ύψους 30 εκατ. ευρώ, θα υπάρξει μια προσωρινή «ανάσα» για τη ρευστότητα της εταιρείας, αλλά παραμένει πολύ πιθανή μια μεγαλύτερη αναδιάρθρωση, με διαγραφή σημαντικού ποσοστού του χρέους, υπογραμμίζει. 

 

  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v