Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τζίρος άνω των 300 εκατ. ευρώ για το σχήμα Cosmos Aluminium-ΕΤΕΜ

Τι δηλώνει η διοίκηση της Cosmos Aluminium στις οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2021. Η διαδικασία απορρόφησης της ΕΤΕΜ θα ξεκινήσει σύντομα.

Τζίρος άνω των 300 εκατ. ευρώ για το σχήμα Cosmos Aluminium-ΕΤΕΜ

Κύκλο εργασιών άνω των 300 εκατ. ευρώ αναμένει η διοίκηση της Cosmos Aluminium, μετά την απορρόφηση της ΕΤΕΜ, διαδικασία που αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα, όπως αναφέρει η διοίκηση της λαρισαϊκής βιομηχανίας διέλασης αλουμινίου.

Ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης Cosmos Aluminium-ETEM, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη, θα δημιουργηθεί, όπως αναγράφεται στις οικονομικές καταστάσεις της Cosmos, «μια ισχυρότατη εταιρεία στον χώρο της διέλασης αλουμινίου, με βασικό στόχο τη μεγιστοποίηση των ωφελειών για τους μετόχους, το προσωπικό και τους συνεργάτες των εταιρειών καθώς αναμένεται να υπάρξει πλήθος συνεργειών και οικονομιών κλίμακας μεταξύ τους». Η νέα εταιρεία θα έχει παραγωγική δυναμικότητα άνω των 70.000 τόνων και θα απασχολεί πάνω από 300 άτομα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι το μνημόνιο συνεργασίας, μεταξύ Cosmos Aluminium και ETEM υπογράφηκε στις 3 Μαΐου και προβλέπει τη συγχώνευση με απορρόφηση της δεύτερης εταιρείας από την πρώτη και τον όμιλο ΒΙΟΧΑΛΚΟ να αποκτά μειοψηφικό ποσοστό στην Cosmos Aluminium AE.

H Cosmos Aluminium έχει σε εξέλιξη επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 50 εκατ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023. Τα τελευταία χρόνια έχει υλοποιήσει σημαντικές επενδύσεις σε πάγιο εξοπλισμό (προσθήκες κτιριακών εγκαταστάσεων, νέα γραμμή διέλασης αλουμινίου, νέο σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης αποθήκης με χρήση ρομποτικής, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ).

Ο κύκλος εργασιών, πέρυσι, παρά τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας στην παγκόσμια και εγχώρια οικονομία, διαμορφώθηκε σε 157,5 εκατ. ευρώ, έναντι 112,7 εκατ. ευρώ το 2020. Τα μικτά κέρδη ανήλθαν σε 25,1 εκατ. (14,5 εκατ. το 2020) και τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν σε 17,8 εκατ. ευρώ (7,8 εκατ. το 2020). Τα κέρδη μετά από φόρους, ευνοημένα και από τη χρήση αφορολόγητων αποθεματικών, διαμορφώθηκαν σε 15,8 εκατ. ευρώ.

Η καθαρή θέση της Cosmos Aluminium ανήλθε σε 44,5 εκατ. ευρώ. Τα τραπεζικά δάνεια, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοδοτικών μισθώσεων, στο τέλος του 2021, ανέρχονταν σε 17,6 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v