Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικογένεια Στεργίου: Από τα ΚΨΜ στις μεγάλες επενδύσεις

Σημαντική ενίσχυση των οικονομικών της μεγεθών πέτυχε πέρυσι η εταιρεία, που έχει «ταΐσει» με σάντουιτς, ντόνατς, κέικ, κ.ά. ίσως τους περισσότερους φαντάρους και ένστολους της χώρας. Η νέα επένδυση και οι συμβάσεις.

Οικογένεια Στεργίου: Από τα ΚΨΜ στις μεγάλες επενδύσεις

Αν υπάρχει μια εταιρεία που έχει συνδέσει το όνομά της με τα ΚΨΜ του Στρατού και τα κυλικεία των ένστολων, των νοσοκομείων και των φυλακών, είναι η Οικογένεια Στεργίου.

Η βιομηχανία, που έχει στα σκαριά νέα παραγωγική επένδυση 20,3 εκατ. ευρώ -ο φάκελος ένταξης στον Αναπτυξιακό εγκρίθηκε τον Σεπτέμβριο- μόνο τον τελευταίο χρόνο, όπως προκύπτει από τη Διαύγεια, έχει συνάψει εννέα συμβάσεις προμήθειας ειδών καντίνας για τις φυλακές Ναυπλίου, Άμφισσας, Μαλανδρίνου, Χανίων και Πάτρας και το κυλικείο του Δήμου Σαρωνικού.

Όμως τα έσοδά της δεν προέρχονται μόνο από αυτή τη δραστηριότητα και τις συνεργασίες που έχει με περισσότερα από 2.000 κυλικεία σε νοσοκομεία, σχολεία, εκθεσιακά κέντρα κ.ά. Προϊόντα της πωλούνται από τα σούπερ μάρκετ, ισχυρή είναι η παρουσία της στη μικρή λιανική (περίπτερα), ενώ διαθέτει και τρία καταστήματα σε Μεταμόρφωση, Νέα Φιλαδέλφεια και Κηφισιά. 

Πέρυσι οι πωλήσεις της ξεπέρασαν τα 38,612 εκατ. ευρώ, ενισχυμένες κατά 22,27% σε σχέση με το 2020, τα EBITDA αυξήθηκαν κατά 21,5% στα 7,496 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν στα 3,821 εκατ. ευρώ σημειώνοντας ανάπτυξη 47,5%. Το απασχολούμενο προσωπικό της στο τέλος του 2021 ήταν 181 από 178 άτομα το 2020.

Για την τρέχουσα χρήση, η διοίκηση της εταιρείας προσβλέπει σε αύξηση των πωλήσεων. Ωστόσο δεν παραβλέπει την τρέχουσα κρίση. Όπως λέει, οι αυξήσεις στις τιμές, κατ’ αρχάς της ενέργειας και άλλων εμπορευμάτων, επιφέρουν άνοδο των τιμών καταναλωτή, που, σε πρώτο τουλάχιστον χρόνο, δεν μπορούν να αντισταθμιστούν από ενίσχυση των μισθών. Σύμφωνα με την ίδια, σε βραχυπρόθεσμο τουλάχιστον επίπεδο, οι δευτερογενείς επιπτώσεις από την άνοδο των τιμών οδηγούν σε περιορισμό του πραγματικού εισοδήματος των καταναλωτών και μαζί με αυτό και της ροπής προς κατανάλωση, αν και μια τέτοια εξέλιξη δεν έχει ακόμα καταγραφεί στη ζήτηση για προϊόντα της εταιρείας. Ως εκ τούτου και λόγω της αβεβαιότητας, τα βασικά οικονομικά μεγέθη της εταιρείας για το 2022 ενδέχεται να επηρεαστούν, σημειώνεται στις οικονομικές της καταστάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v