Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επαφές Premia με ιδιωτικά πανεπιστήμια για το Athens Heart

Στην ενεργή αξιοποίηση του νέου asset προχωρά η ΑΕΕΑΠ, αναζητώντας τον βέλτιστο μισθωτή. Επενδύσεις για την ανακαίνιση του παλαιού εμπορικού κέντρου. Έρχονται νέα deals για βιομηχανικό ακίνητο και νέο οικόπεδο logistics.

Επαφές Premia με ιδιωτικά πανεπιστήμια για το Athens Heart

Την ενεργειακή αναβάθμιση του συγκροτήματος του πάλαι ποτέ εμπορικού κέντρου Athens Heart προωθεί η Premia AΕΕΑΠ, το οποίο ενέταξε πλέον στο χαρτοφυλάκιό της, διερευνώντας ωστόσο και τις δυνατότητες νέας χρήσης του ακινήτου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η εταιρεία προσανατολίζεται στην αξιοποίησή του ως υποδομής «κοινωνικού χαρακτήρα», επιχειρώντας την προσέγγιση τόσο δομών υγείας όσο και εκπαιδευτικών οργανισμών. Η πρώτη εκδοχή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν τελεσφόρησε, ωστόσο, η εταιρεία διατηρεί επαφές με ιδιωτικά πανεπιστήμια, όσον αφορά τη μίσθωση των ανακατασκευασμένων χώρων, αλλά και συμπληρωματικών κτιρίων που μπορούν να δημιουργηθούν σε όμορο οικόπεδο που επίσης απέκτησε η Premia από την Εθνική Τράπεζα.

Στην παρούσα φάση, πέραν της αρχικής επένδυσης για την απόκτηση της κυριότητας του ακινήτου μέσω της διαδικασίας εξυγίανσης που έφτασε τα 15,7 εκατ. ευρώ, η εταιρεία εκτιμά ότι θα επενδύσει αντίστοιχο επιπλέον ποσό για την ανακαίνιση/αναβάθμιση του ακινήτου, ποσό που ωστόσο θα εξαρτηθεί από την τελική χρήση και τις ανάγκες του μισθωτή. Σε κάθε περίπτωση, στον παραπάνω σχεδιασμό η Premia εμφανίζεται ευέλικτη, εξετάζοντας τη διάθεση του ακινήτου για χώρους γραφείων, διατηρώντας επίσης κάποιες εμπορικές χρήσεις για την εξυπηρέτηση του κτιριακού πόλου.

Εκτός των παραπάνω, η εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώνει την εξαγορά βιομηχανικού ακινήτου στην Αττική, ενώ αναμένεται να καταλήξει και στην εξαγορά ακινήτου logistics πριν το τέλος της χρήσης του 2022.

Παραλλήλως, εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχει ολοκληρωθεί και το project Skyline με την Alpha Bank (η Premia συμμετέχει σε κοινοπραξία με την EBRD και την Dimand που θα ελέγχει το 65% του συγκεκριμένου πακέτου ακινήτων για τη διαχείριση και αξιοποίηση του). Σημειώνεται ότι στις οικονομικές καταστάσεις της 30ής Σεπτεμβρίου η Alpha περιλαμβάνει στα στοιχεία ενεργητικού προς πώληση ιδιοχρησιμοποιούμενα και ανακτηθέντα ακίνητα, καθαρής λογιστικής αξίας 402,89 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν στο χαρτοφυλάκιο Skyline.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v