Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 9 2022

Με… χρονοκαθυστέρηση η Navtex για την Κρήτη - Διπλή συμφωνία PREMIA με ΕΤΕ - Σφηνάκια για ΠΕΙΡ, doValue, ΠΕΤΡΟ

Με… χρονοκαθυστέρηση η Navtex για την Κρήτη - Διπλή συμφωνία PREMIA με ΕΤΕ - Σφηνάκια για ΠΕΙΡ, doValue, ΠΕΤΡΟ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ REAL ESTATE: Στην Piraeus Real Estate Management (PREM) μεταβίβασε η Piraeus Real Estate (PRE) τη δραστηριότητα διαχείρισης ακινήτων, τον περασμένο Ιούλιο, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες του Euro2day.gr. Εν συνεχεία η PREM πωλήθηκε στη Resolute.

Η δραστηριότητα αποτιμήθηκε σε 436 χιλ. ευρώ, το ενδιαφέρον, όμως, έγκειται στο γεγονός ότι η PRE μένει χωρίς βασικό αντικείμενο.

Κατά τη χρήση 2021, τα έσοδα από παροχή υπηρεσιών εκτίμησης ακινήτων ανήλθαν σε 5,5 εκατ. ευρώ, αυτά από την παροχή υπηρεσιών προώθησης πωλήσεων σε 3,49 εκατ. ευρώ και τα έσοδα από διαχείριση ακινήτων σε 1,8 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία είχε στις 31.12.2021 καθαρή θέση 17,16 εκατ. ευρώ και ταμειακά διαθέσιμα 4,4 εκατ. ευρώ.

 

doVALUE: Με έσοδα 3,28 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 917 χιλ. ευρώ έκλεισε την πρώτη χρήση της η doValue Greece Real Estate Services, η οποία ελέγχεται απευθείας από την ιταλική doValue Spa.

 

ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ: ΥΠΕΝ και ΕΔΕΥ μάλλον ξέχασαν να βγάλουν Navtex για τις σεισμικές έρευνες στην Κρήτη, κάτι που έγινε χθες με... τυμπανοκρουσίες. Το Sanco Swift, το ερευνητικό πλοίο της νορβηγικής εταιρείας PGS, που ανέλαβε να κάνει τα σεισμικά για υδρογονάνθρακες στα δύο οικόπεδα νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης, αναχώρησε από τη Λεμεσό της Κύπρου στις 20 Οκτωβρίου, με κατεύθυνση την Κρήτη, σύμφωνα με στοιχεία της ιστοσελίδας marinetraffic.com.

Ξεκίνησε τις προκαταρκτικές εργασίες, αλλά δεν μπορούσε να πάει «στο ψητό», γιατί δεν είχε εκδοθεί η Navtex! Δηλαδή, ήταν στο περίμενε 18 ολόκληρες ημέρες.

Και πότε βγήκε η Navtex; Μόλις χθες! Άντε μετά να πάρεις σοβαρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για αξιοποίηση των δυνητικών υδρογονανθράκων της χώρας μας!

 

PREMIA ATHENS HEART: Διπλή συμφωνία με την Εθνική Τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει η εισηγμένη ΑΕΕΑΠ και αφορά τόσο στην προσχώρηση του Athens Heart στο χαρτοφυλάκιό της όσο και στην απόκτηση οικοπέδου που γειτνιάζει με αυτό στην οδό Πειραιώς.

Η συμφωνία έρχεται μετά τη σχετική έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης της Doreco (διαχειρίστριας του Athens Heart και θυγατρικής της πρώην Pasal) από το Μονομελές Πρωτοδικείο στα τέλη Αυγούστου.

Οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνει η Premia μετά το σχετικό κούρεμα απαιτήσεων της τράπεζας ανέρχονται σε 15,7 εκατ. ευρώ, ενώ για την αγορά του όμορου οικοπέδου (του οποίου ιδιοκτήτρια είναι επίσης η Eθνική Τράπεζα) αναμένεται να δαπανήσει 2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες.

Παραμένει ανοιχτό το ύψος, αλλά και το «ύφος» των επενδύσεων που κρίνονται αναγκαίες για την αξιοποίηση των δύο συμπληρωματικών assets.

 

Π. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Τις απώλειες του πρώτου φετινού εξαμήνου ανέκτησε κατά το τρίτο τρίμηνο η εισηγμένη, με αποτέλεσμα ο κύκλος εργασιών του εννεαμήνου να κλείσει στο +2,5% (από -5,6% στο εξάμηνο) και τα καθαρά κέρδη να αυξηθούν οριακά (από τα 4,76 στα 4,85 εκατ. ευρώ, με την προ φόρων επίδοση να διαμορφώνεται στα 6,35 έναντι 7,1 εκατ. ευρώ) σε σύγκριση με το -38% του πρώτου εξαμήνου.

Με την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία στα 38,7 εκατ. ευρώ (τιμή μετοχής 5,48 ευρώ), το P/E της μετοχής καθίσταται μονοψήφιο, χωρίς καν να υπολογιστεί η επίδοση του τελευταίου φετινού τριμήνου.

Μόλις στις 800 χιλ. ευρώ ο καθαρός δανεισμός του ομίλου.

ΥΓ: Η εταιρεία συνεχίζει να διεκδικεί το σκέλος του διαγωνισμού που περιλαμβάνει εκατό ηλεκτροκίνητα λεωφορεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v