Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Trade Estates: Προσαρτά δύο νέα assets έως το τέλος της χρονιάς

Συνεχίζει να χτίζει το χαρτοφυλάκιό της η ΑΕΕΑΠ του ομίλου Φουρλή. «Ανεξαρτητοποίηση» και εισαγωγή στο ΧΑ στο α’ εξάμηνο του 2023. Συγκρατημένο το leverage ιδίων/δανειακών κεφαλαίων.

Trade Estates: Προσαρτά δύο νέα assets έως το τέλος της χρονιάς

Την προσθήκη δύο ακόμη ακινήτων πριν το τέλος της χρήσης του 2022 εκτιμά ότι θα εγγράψει η θυγατρική ΑΕΕΑΠ του ομίλου Φουρλή, ολοκληρώνοντας τη χρονιά με χαρτοφυλάκιο αξίας άνω των 300 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με την ενημέρωση της διοίκησης του ομίλου στη τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές για τα μεγέθη 9μήνου 2022, αναμένεται να προστεθεί το οικόπεδο στη Δουκ. Πλακεντίας που απέκτησε σε συνεργασία με την Τen Brinke, όπου θα αναπτυχθούν big boxes καταστήματα, ήδη μισθωμένα στην ΑΒ Βασιλόπουλος και τη McDonald's. Παραλλήλως, έως το τέλος του χρόνου εκτιμά ότι θα ολοκληρώσει μια ακόμη συναλλαγή, πέρα από τις ήδη ανακοινωμένες επενδύσεις που διαθέτει στο pipeline νέων συμβάσεων.

Η εταιρεία μετά την προσάρτηση ακινήτων όπως το Florida στη Θεσσαλονίκη, τα retail parks σε Πειραιώς, Σπάτα, Ηράκλειο και Πάτρα, διαθέτει επίσης προσύμφωνα για την εξαγορά των retail parks σε Ιωάννινα και Λάρισα, στα οποία λειτουργούν μάλιστα δύο μεσαίου μεγέθους ΙΚΕΑ. Επιπλέον, έχει συμφωνήσει την ανάπτυξη retail park 30.000 τ.μ. εντός της έκτασης του Ελληνικού, επένδυση που αναμένεται να αγγίξει τα 55 εκατ. ευρώ, ενώ διαθέτει και συμφωνία για την απόκτηση logistics center στην Ελευσίνα.

Η ΑΕΕΑΠ έχει σχηματίσει δανεισμό ύψους 90 εκατ. ευρώ στην παρούσα φάση, με τον κύριο όγκο αυτής να αφορά σε fixed επιτόκιο της τάξης του 3,2%-3,7% και άρα διατηρεί σημαντικό περιθώριο leverage. Συγκεκριμένα στο εννεάμηνο, ο καθαρός δανεισμός ανήλθε στα 93 εκατ. ευρώ και επί της αξίας του χαρτοφυλακίου ως ποσοστό σε 32,5% (στα 31,2 εκατ. στο τέλος 2021, ποσοστό 14,4% επί του GAV).

Σημειώνεται ότι στο τέλος του 3ου τριμήνου του 2022 το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 138,8 εκατ. ευρώ, ενώ το GAV (Value of Real Estate Assets) διαμορφώνεται στα 286,1 εκατ. ευρώ (έναντι 215,9 εκατ. ευρώ στο τέλος 2021) και το NAV στα 202,3 εκατ. ευρώ (έναντι 184,9 εκατ. ευρώ στις 31/12/2021).

Η εταιρεία έχει ήδη καταθέσει ενημερωτικό δελτίο για την εισαγωγή της στο ΧΑ από τον περασμένο Αύγουστο, ωστόσο, συνυπολογίζοντας τις συνθήκες της αγοράς αλλά και την εξέλιξη του επενδυτικού της σχεδίου, υπολογίζει τη δημόσια εγγραφή μέσα στο α’ εξάμηνο του 2022.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v