Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπογράφεται η σύμβαση για το Flyover στη Θεσσαλονίκη

To κοινοπρακτικό σχήμα Άβαξ-Μυτιληναίος αναλαμβάνει επισήμως την κατασκευή της νέας περιφερειακής οδού της Θεσσαλονίκης. Παρουσία του πρωθυπουργού και της ηγεσίας του ΥΠΟΜΕ οι τελικές υπογραφές της σύμβασης για το έργο ΣΔΙΤ.

Υπογράφεται η σύμβαση για το Flyover στη Θεσσαλονίκη

Υπογράφεται σήμερα στη συμπρωτεύουσα η σύμβαση για την κατασκευή της ανατολικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, γνωστού και ως Flyover.

Το έργο έχει αναλάβει το κοινοπρακτικό σχήμα ΑΒΑΞ-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, μέσω του διαγωνισμού που ξεκίνησε στα τέλη του 2020 και περίπου 2 χρόνια μετά ολοκληρώνεται.

Ο ανάδοχος θα αναλάβει τις μελέτες, την κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία όχι μόνο του flyover αλλά ολόκληρης της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης.

Το flyover είναι το πρώτο μεγάλο οδικό έργο-ΣΔΙΤ που θα υπογραφεί στη χώρα, προϋπολογισμού 373 εκατ. ευρώ, ενώ η διάρκεια της σύμβασης για το ανάδοχο κοινοπρακτικό σχήμα εκτείνεται στην 3ετία.

Αναλυτικά, το έργο αφορά στην κατασκευή μιας Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου (ΥΤΛ, το λεγόμενο Flyοver), μήκους περίπου 13,5 χιλιομέτρων, εκ των οποίων τα 4 χλμ. σε συνεχή γέφυρα, με 4 λωρίδες, δύο συν λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ), ανά κατεύθυνση. Στα στοιχεία του έργου περιλαμβάνονται, επίσης, εννέα ανισόπεδοι κόμβοι, οκτώ νέες γέφυρες και τρεις νέες σήραγγες.

Σημειώνεται ότι η έναρξη του έργου τοποθετείται στο τέλος του α’ τριμήνου του 2023 ενώ η κατασκευαστική περίοδος έχει υπολογιστεί σε 48 μήνες, γεγονός που τοποθετεί την ολοκλήρωσή του στα τέλη του 2026.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v