Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιντρακάτ: Αρχές 2023 η ολοκλήρωση της ΑΜΚ των €100 εκατ.

Μέσα στον Ιανουάριο θα τρέξει η περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου υπέρ των υφιστάμενων μετόχων. Ποιοι έχουν δεσμευτεί να συμμετάσχουν, πού θα κατευθυνθούν τα κεφάλαια.

Ιντρακάτ: Αρχές 2023 η ολοκλήρωση της ΑΜΚ των €100 εκατ.

Προχωρά η διαδικασία της ΑΜΚ κατά 100 εκατ. ευρώ της Intrakat, με στόχο στις 2 Φεβρουαρίου να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών στο ΧΑ, καθώς χθες 22/12/22 εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το σχετικό Ενημερωτικό Δελτίο, το οποίο και δημοσιεύτηκε σήμερα.

Οι νέες μετοχές, οι οποίες θα εκδοθούν από την Ιntrakat στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, θα έχουν ονομαστική αξία €0,30 εκάστη. Οι μετοχές θα διατεθούν με καταβολή μετρητών και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων, με αναλογία 1,13878275664266 Νέες Μετοχές για κάθε μία παλαιά μετοχή και τιμή διάθεσης €1,17 για κάθε Νέα Μετοχή.

Η περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης και προεγγραφής αναμένεται να ξεκινήσει στις 4/1/23 και θα διαρκέσει ως τις 25/1/23. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του ΧΑΑ, η τελική έγκριση εισαγωγής των νέων μετοχών προς διαπραγμάτευση θα δοθεί στις 31/1/23 και οι μετοχές θα εισαχθούν στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 2/2/23.

Με την ολοκλήρωση της ΑΜΚ, η κεφαλαιακή δομή της ΙΝΤΡΑΚΑΤ θα ενισχυθεί ενισχύοντας τις προοπτικές της στους τομείς δραστηριοποίησής της: Κατασκευές - Υποδομές, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ΣΔΙΤ και Παραχωρήσεις, Διαχείριση Απορριμμάτων και Real Estate. Επίσης, όπως έχει ανακοινωθεί, προτεραιότητα θα είναι η αξιολόγηση επενδυτικών ευκαιριών με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου τόσο στην Ελλάδα όσο και στη ΝΑ Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι οι υφιστάμενοι μέτοχοι Winex (31,74), «CASTELANO PROPERTIES LIMITED» (15,746%), «BLUE SILK LTD» (13,636%), «ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» (5,09%), έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στην ΑΜΚ και να ασκήσουν πλήρως τα δικαιώματα προτίμησης που τους αναλογούν. Η δε Winex δήλωσε επιπλέον την πρόθεσή της να ασκήσει το δικαίωμα προεγγραφής για την απόκτηση επιπλέον νέων μετοχών της Εταιρίας που τυχόν παραμείνουν αδιάθετες, επενδύοντας προς τούτο ποσό τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ.

Διάθεση κεφαλαίων

Τα συνολικά κεφάλαια που θα αντληθούν από την ΑΜΚ, υπό την παραδοχή της πλήρους κάλυψης, εκτιμάται ότι θα ανέλθουν περίπου στο ποσό των 100 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα εκτιμώμενα έξοδα έκδοσης αναμένεται να ανέλθουν στο ποσό περίπου €1 εκατ. και η Εταιρία θα τα χρησιμοποιήσει, μετά την αφαίρεση των ως άνω εξόδων, ως εξής:

α) ποσό ύψους €50 εκατ. περίπου θα χρησιμοποιηθεί από την Εταιρεία για την κάλυψη πρόσθετων αναγκών της σε κεφάλαιο κίνησης, το οποίο θα απαιτηθεί κυρίως για την προσήκουσα υλοποίηση και επιτάχυνση της εκτέλεσης υφιστάμενων έργων, την υλοποίηση νέων έργων που είτε έχουν συμβασιοποιηθεί είτε αναμένεται να συμβασιοποιηθούν εντός του έτους 2022, καθώς και για τη διεκδίκηση έργων που αναμένεται να προκηρυχθούν και αφορούν σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της Εταιρείας και του Ομίλου της και

β) το υπόλοιπο ποσό ύψους €50 εκατ. περίπου θα χρησιμοποιηθεί από την Εταιρεία για επενδύσεις στους τομείς δραστηριότητας της Εταιρείας με έμφαση σε επενδύσεις στον κατασκευαστικό τομέα, στον τομέα των παραχωρήσεων και ΣΔΙΤ, στον τομέα έργων περιβάλλοντος καθώς και στον τομέα των Α.Π.Ε. Η χρηματοδότηση των εν λόγω επενδύσεων θα γίνει και μέσω εξαγορών (υπό οποιαδήποτε μορφή αυτές διενεργηθούν όπως ενδεικτικά μέσω απόκτησης μετοχών ή άλλων κινητών αξιών ή τίτλων ιδιοκτησίας, ή μέσω μετασχηματισμών τρίτων οντοτήτων) ή και δημιουργίας νέων εταιριών ή άλλων τύπων συμπράξεων, στην τελευταία περίπτωση από κοινού με άλλα νομικά ή φυσικά πρόσωπα ή άλλες οντότητες, στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό.

Οι νέες συμβάσεις έργων που υπέγραψε ο Όμιλος έως και την Ημερομηνία του Ενημερωτικού Δελτίου ανέρχονται σε €406,4 εκατ. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων του Ομίλου στις 30.09.2022 ανήλθε σε €1,2 δις., ενώ, ο Όμιλος είχε μειοδοτήσει σε επιπλέον έργα ύψους €759 εκατ. για τα οποία αναμένει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες συμβασιοποίησής τους εντός του 2023. Η ενίσχυση του ανεκτέλεστου των έργων του Ομίλου και η έναρξη στο αμέσως επόμενο διάστημα μεγάλων έργων που αναλήφθηκαν στη διάρκεια του τρέχοντος έτος και τα οποία έχουν ικανοποιητικό περιθώριο κέρδους, αναμένεται ότι θα ενισχύσουν τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου.

Το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης της Αύξησης και της εισαγωγής προς διαπραγμάτευση των Νέων Μετοχών είναι το εξής:

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v