Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον όμιλο Alpha Bank τα ακίνητα της ΑΣΤΑΚ

Προχωρά η διαδικασία μετασχηματισμού της Alpha Αστικά Ακίνητα σε εταιρεία με αποκλειστικό αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης και εκμετάλλευσης ακινήτων.

Στον όμιλο Alpha Bank τα ακίνητα της ΑΣΤΑΚ

Στη μεταβίβαση σε συνδεδεμένες εταιρείες του συνόλου των εναπομείναντων ακινήτων της προχωρά η Alpha Αστικά Ακίνητα, στο πλαίσιο του μετασχηματισμού της σε εταιρεία με αποκλειστικό αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης και εκμετάλλευσης ακινήτων.

Ειδικότερα, η Alpha Αστικά ακίνητα μεταβιβάζει στην ΑΕΠ Καλλιθέας, εταιρεία που ελέγχεται από την Alpha Bank, 18 ακίνητα, έναντι αθροιστικού τιμήματος 33,8 εκατ. ευρώ. Στην επίσης συνδεδεμένη ΑΕΠ Καταστημάτων Αττικής μεταβιβάζονται δύο ακίνητα σε Κολωνάκι και Κηφισιά, έναντι 6.125.000 ευρώ και στην ΑΕΠ Λειβαδιάς μεταβιβάζονται 2 ακίνητα, έναντι 3.575.000 ευρώ. Μια αποθήκη έναντι 150 χιλ. ευρώ μεταβιβάζεται στην ΑΕΠ Επαγγελματικών Αστικών Ακινήτων.

Από τις παραπάνω μεταβιβάσεις η Alpha Αστικά ακίνητα θα εισπράξει τίμημα υψηλότερο των 43 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έχει λάβει άλλα 19,6 εκατ. ευρώ από την πώληση του ακινήτου σε Βουλγαρία, ενώ στις 30/9 είχε ταμείο, σε επίπεδο ομίλου, 35,3 εκατ. ευρώ.

Στο πληροφοριακό δελτίο που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Αύγουστο, η εταιρεία δηλώνει την πρόθεσή της, μετά την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού, να υποβάλει προς τους μετόχους νέα πρόταση για διάθεση των κεφαλαίων από τις πωλήσεις των ακινήτων.

Η ΑΕΠ Καλλιθέας ΑΕ

Η ΑΕΠ Καλλιθέας ΑΕ διαθέτει δύο μικρά εμπορικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το εμπορικό στη Λ. Θηβών 226 αποκτήθηκε στις αρχές του 2022, έναντι 7,25 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, αποκτήθηκαν 20 οριζόντιες ιδιοκτησίες επί του εμπορικού κέντρου, οι οποίες είναι μισθωμένες. Τον Απρίλιο του 2022 η ΑΕΠ Καλλιθέας απέκτησε, έναντι 7,22 εκατ. ευρώ, διώροφο εμπορικό κέντρο στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Την ίδια περίοδο απέκτησε και προς αξιοποίηση επιχειρηματικό πάρκο στη Μενεμένη, έναντι 2,22 εκατ. ευρώ. Η καθαρή της θέση στο τέλος του 2021 ανερχόταν σε 24,6 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η ΑΕΠ Καλλιθέας και ΑΕΠ Λειβαδιάς αποτελούν δύο από τις δώδεκα εταιρείες που έχουν ήδη εισφερθεί στην εταιρεία ειδικού σκοπού Skyline Real Estate, η οποία θα αποτελέσει το «όχημα» κοινοπραξίας (joint venture) Skyline Real Estate.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v