Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Παράταση στο due diligence για εξαγορά της Enel Ρουμανίας

Κάποιες διαδικασίες έχουν καθυστερήσει, αλλά το deal θα έχει θετική κατάληξη, υποστηρίζουν πηγές. Πηγαίνει πίσω και η παρουσίαση του νέου στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης.

ΔΕΗ: Παράταση στο due diligence για εξαγορά της Enel Ρουμανίας

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει τα περιουσιακά στοιχεία της Enel Ρουμανίας. Εκ μέρους της ΔΕΗ, σύμβουλοι έχουν αναλάβει να περάσουν «από σαράντα κύματα» τα assets της υπό εξαγορά εταιρείας από την ελληνική επιχείρηση.

Το due diligence βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και δεν αποκλείεται να πάρει παράταση ως τα τέλη Φεβρουαρίου. Άλλωστε, αυτό προβλέπεται στη σύμβαση αποκλειστικότητας που έχουν υπογράψει η μητρική Enel με τη ΔEΗ.

Αν χρειαστεί, θα δοθεί ένας μήνας ακόμη, από τα τέλη Ιανουαρίου που έχει αρχικά συμφωνηθεί, για να ολοκληρωθεί ο εμπεριστατωμένος έλεγχος. Καθώς μεσολάβησαν οι γιορτές των Χριστουγέννων και κάποιες διαδικασίες έχουν καθυστερήσει, πηγές της ΔEΗ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ζητηθεί παράταση έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Αρμόδιες πηγές, εξάλλου, διατυπώνουν αισιοδοξία ότι το deal θα έχει θετική κατάληξη και θα σηματοδοτήσει την έξοδο της ΔEΗ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ΔEΗ, εκτός από την αγορά της Ρουμανίας, εξετάζει και την πιθανότητα εξαγοράς έργων ΑΠΕ στη Βουλγαρία.

Οι κινήσεις αυτές φαίνεται ότι οδήγησαν και στη μικρή αναβολή της παρουσίασης του επικαιροποιημένου στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης της ΔEΗ, που παραδοσιακά γινόταν τον τελευταίο μήνα του έτους. Τώρα, λένε οι πληροφορίες, μετατίθεται για τα τέλη Φεβρουαρίου, προκειμένου να συμπεριληφθούν, εφόσον ευοδωθούν, και οι επενδυτικές πρωτοβουλίες της επιχείρησης στην ευρύτερη γειτονιά μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v