Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλουκίνας-Λάππας: Δεκτός από το Πρωτοδικείο ο έκτακτος έλεγχος

Το αίτημα ελέγχου που υπέβαλε ο βασικός μέτοχος Λ. Σπεντζάρης κατά της εταιρείας εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο της Αθήνας. Πώς έχει η υπόθεση. Τι λέει η εισηγμένη.

Κλουκίνας-Λάππας: Δεκτός από το Πρωτοδικείο ο έκτακτος έλεγχος

Εντέλει θα γίνει έκτακτος έλεγχος στη Ι.Κλουκίνας - Ι.Λάππας, ένα αίτημα του Λουκά Σπεντζάρη, βασικού μετόχου, που συζητήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία, σε συνέχεια των από 8.4.2022, 14.4.2022, 17.5.2022 και 21.9.2022 ανακοινώσεών της, εκδόθηκε η με αριθ. 151/2023 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (εκουσία δικαιοδοσία), με την οποία έγινε δεκτή η αίτηση έκτακτου ελέγχου, κατά άρθρο 142 του Ν. 4548/2018, μετόχου μειοψηφίας κατά της εταιρείας, εν μέρει, υπό την έννοια ότι έλεγχος διατάσσεται μόνο για τη χρήση του έτους 2020 και όχι και για τη χρήση του 2021 όπως είχε ζητηθεί με την αίτηση.

Η εταιρεία, όπως αναφέρει, μελετά την εν λόγω δικαστική απόφαση προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση της στο ζήτημα, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας άσκησης έφεσης, και θα ενημερώσει σχετικά το επενδυτικό κοινό για την εξέλιξη του θέματος.

Υπενθυμίζεται ότι η κόντρα του Λ. Σπεντζάρη με την οικογένεια Λάππα, που ασκεί και τη διοίκηση, είχε ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2021, όταν είχε ζητήσει εξηγήσεις για μια σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων για το αν είναι επωφελής για την εταιρεία η εκμίσθωση επενδυτικού ακινήτου της στην οδό Ερμού στην Adidas. Δεν καλύφθηκε από τις απαντήσεις και προσέφυγε νομικά, ζητώντας έκτακτο έλεγχο στην εισηγμένη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v