Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Neurosoft: Τρέχει με ρυθμό ανάπτυξης 50%, σχέδια για εξαγορές

Νέες υπηρεσίες ετοιμάζει η εταιρεία που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου και έχει βασικό μέτοχο τον ΟΠΑΠ. Εξετάζει και εξαγορές.

Neurosoft: Τρέχει με ρυθμό ανάπτυξης 50%, σχέδια για εξαγορές

Με πελάτες το Δημόσιο και πολλές μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες, η Neurosoft σχεδιάζει το μέλλον με νέες υπηρεσίες που σχετίζονται με μικρά ξενοδοχεία αλλά και στην ασφάλεια των κινητών, ενώ παράλληλα ερευνά την αγορά για πιθανές νέες εξαγορές εταιρειών που θα ενισχύσουν τη θέση της στην ελληνική και τη διεθνή αγορά.

Όπως είπε χθες ο Διευθύνων Σύμβουλος της Neurosoft Νώντας Πασχαλίδης, η εταιρεία, με έργο τις υποδομές από δίκτυο cloud έως το cyber security, μέχρι το 2022 είχε αποκλειστικά πελάτες ιδιώτες από τον επιχειρηματικό κόσμο και μόνη εξαίρεση αποτέλεσε το 2020 η συμμετοχή της εταιρείας στον διαγωνισμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις ταυτότητες.

«Ωστόσο από τον Φεβρουάριο του 2022 ξαναείδαμε το θέμα του δημοσίου πιο στοχευμένα και πλέον ενδιαφερόμαστε για έργα κυρίως κυβερνοασφάλειας, συμμετέχοντας σε προκηρύξεις έργων κάποια από τα οποία χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης», είπε ο κ. Πασχαλίδης.

Έχοντας έδρα την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο, η Neurosoft έχει μεμονωμένα έργα σε άλλες χώρες, όπως η  Αλβανία, όπου έχει σημαντική παρουσία, αλλά και τη Βουλγαρία και τη Μέση Ανατολή.

Απασχολεί 230 εργαζόμενους σε Ελλάδα και Κύπρο σε τρεις πυλώνες, Infrastructure & Cloud, Cyber Security και Field Services, και είναι ένας από τους λίγους ICT Integrators στην περιοχή που να μπορεί να καλύψει ολιστικά τις ανάγκες μιας σύγχρονης υποδομής μετά την πώληση του τραπεζικού factoring στην Qualco το 2020, έναντι 1,5 εκατ. ευρώ.

Από το 2007 μέτοχος πλειοψηφίας με ποσοστό 68% είναι ο ΟΠΑΠ ενώ στο πελατολόγιό της, εκτός από τον ΟΠΑΠ, συμπεριλαμβάνονται μεγάλες τράπεζες, η ΔΕΗ, η ΔΕΔΗΕ, η ΑΔΜΗΕ, τα ελληνικά αεροδρόμια και κατασκευαστικές εταιρείες.

Στα έργα που υλοποιεί αυτή τη στιγμή είναι σε συνεργασία με Νova, Vodafone και Cosmote, ως υπεργολάβος για τις εργασίες για να φτάσει η οπτική ίνα από το ΚΑΦΑΟ στο κτίριο και από το κτίριο στο σπίτι. Μάλιστα ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι η χώρα μας είναι εξαιρετικά πίσω στις οπτικές ίνες σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες.

Παράλληλα ο κ. Πασχαλίδης αναφέρθηκε στο mega ΣΔΙΤ του Ultra Fast Broadband, αξίας 870 εκατ. ευρώ, με αναδόχους τον ΟΤΕ και την κοινοπραξία Τέρνα Ενεργειακή -Grid Telecom. «Το Ufbb το βλέπουμε στρατηγικά, καθώς συνεργαζόμαστε με την Τέρνα. Έχουμε κάνει το κομμάτι του ΙΤ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της εταιρείας. Μάλιστα αποκάλυψε ότι πολύ σύντομα  θα πέσουν και οι υπογραφές για τη σχετική  σύμβαση ΣΔΙΤ.

Παράλληλα στο επίκεντρο είναι και ο εξοπλισμός αεροδρομίων τόσο του δημοσίου όσο και της Fraport, όπου ήδη έχουν αναπτύξει συνεργασία ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης. Στα έργα που έχουν ήδη αναπτύξει και έχουν μεγάλη απήχηση, το ένα αφορά cyber security σε δικηγορικά γραφεία και ένα έργο για ναυτιλία που αφορά 800 πλοία της Ναβαρίνο.

Όσον αφορά τον τζίρο της εταιρείας το 2021 προήλθε ολοκληρωτικά από ιδιώτες ενώ το 2022 ήταν επίσης σχεδόν εξ ολοκλήρου από ιδιωτική πρωτοβουλία, με εξαίρεση το γήπεδο της ΑΕΚ. Για το 2022 ο κ. Πασχαλίδης αναμένει έσοδα στα 20 εκατ. ευρώ, από 14 εκατ. ευρώ το 2021, αύξηση της τάξεως του 50%. «Και για το 2023 αναμένουμε ίδιο ρυθμό ανάπτυξης με το 2022, καθώς έχουμε επιθετικό πλάνο ανάπτυξης», ανέφερε ο κ. Πασχαλίδης.

Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζουν ήδη να αυξήσουν τη δραστηριότητά τους με νέες υπηρεσίες που θα απευθύνονται σε ΜμΕ, αλλά αρχικά πολύ στοχευμένα με μία cyber λύση για μικρά ξενοδοχεία. Παράλληλα ερευνά το ενδεχόμενο να ξεκινήσει ειδική υπηρεσία για την προστασία των κινητών από υποκλοπές και κακόβουλες ενέργειες.

Η Neurosoft εκτείνει τη δραστηριότητά της  σε τρεις πυλώνες, Infrastructure & Cloud, Cyber Security και Field Services, και είναι ένας από τους λίγους ICT Integrators στην περιοχή που να μπορεί να καλύψει ολιστικά τις ανάγκες μιας σύγχρονης υποδομής.

«Το επενδυτικό μας πλάνο είναι σχεδιασμένο προς αυτή την κατεύθυνση και επικεντρώνεται τεχνολογικά στο Cloud και στο Cyber Security και σε λύσεις Infrastructure as a Service (IaaS). Βασικοί άξονες είναι η συνεχής εξέλιξη και ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού μας σε όλες τις τεχνολογίες, η βελτιστοποίηση των διαδικασιών των δύο Operation Centers (Security και ICT) της εταιρείας και, τέλος, η αναβάθμιση των υποδομών μας με τη χρήση καινοτόμων λύσεων», είπε ο κ. Πασχαλίδης.

Τέλος, αναφερόμενος στην παρουσία της Microsoft και της AWS στην Ελλάδα, υποστήριξε ότι δύσκολα θα υπάρξει τρίτος παίκτης στο cloud στη χώρα μας. «Εμείς παίζουμε και με τους δύο, αυτή τη στιγμή έχουμε περισσότερη συνεργασία με τη Microsoft», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πασχαλίδης, χαρακτηρίζοντας την επένδυση της Microsoft σημαντική καθώς, όπως υποστήριξε, είναι η μόνη που δημιουργεί κόμβο στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v