Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παράταση στο θρίλερ για τη MIG, οι μετοχικές ισορροπίες

Την επόμενη Δευτέρα η επαναληπτική γενική συνέλευση, όπου θα τεθεί επί τάπητος το σχέδιο για την Attica Group. Η εμφάνιση του Μ. Ηλιόπουλου (SeaJets) στη σημερινή ΓΣ και η διαδικασία.

Παράταση στο θρίλερ για τη MIG, οι μετοχικές ισορροπίες

Την επόμενη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου αναμένεται να συζητηθούν στην επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση της MIG τα «καυτά» ζητήματα που αφορούν το μέλλον της θυγατρικής της, Attica Group

Ειδικότερα, στη σημερινή γενική συνέλευση, το ποσοστό απαρτίας διαμορφώθηκε στο 43,67%, με αποτέλεσμα τα «καυτά» θέματα που αφορούσαν την υπόθεση της Αttica Group να αναβληθούν για την επόμενη Δευτέρα, λόγω έλλειψης της ελάχιστης εκ του νόμου απαιτούμενης απαρτίας. 

Αντίθετα, συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν με έγκριση ανώτερη των 2/3 τα εξής θέματα:

  1. Αλλαγή επωνυμίας της εταιρείας από Marfin Investment Group σε ΜΙG. 
  2. Δυνατότητα μείωσης των μελών του διοικητικού συμβουλίου στα 5, με αποτέλεσμα το διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης να μπορεί να διαμορφωθεί μεταξύ 5 και 15 μελών. 
  3. Η αναθεώρηση της πολιτικής αποδοχών των μελών του διοικητικού συμβουλίου. 

Στα θέματα αυτά, ενδιαφέρον προκάλεσε είτε η καταψήφιση είτε η αποχή του 23% περίπου των παρόντων, ή διαφορετικά, του 10% περίπου του συνόλου των μετοχών, προερχόμενο από την πλευρά του επιχειρηματία Μάριου Ηλιόπουλου της SeaJets, αλλά και κάποιων άλλων μετόχων μειοψηφίας.  

Θα πρέπει επίσης να τονισθεί το κλίμα δυσφορίας που επικράτησε μεταξύ των μετόχων που καταψήφισαν τις σημερινές προτάσεις του Δ.Σ. σε ό,τι αφορά το δρομολογούμενο deal σχετικά με το μέλλον της θυγατρικής Αttica Group. 

Ωστόσο, εάν οι μέτοχοι που μειοψήφησαν στη σημερινή γενική συνέλευση δεν καταφέρουν να αποκτήσουν ευρύτερα ερείσματα, τότε πιθανότατα θα ψηφιστεί η πρόταση της διοίκησης της MIG σε ό,τι αφορά στην Αttica Group.

Σημειώνεται πάντως, ότι δεδομένου ότι η αναβολή για τις 13 Φεβρουαρίου προέκυψε από έλλειψη απαρτίας και όχι από αίτημα μετόχου η μειοψηφία, εφόσον κατέχει πάνω από 5%, έχει τη δυνατότητα να απαιτήσει αναβολή της συνέλευσης στις 13 του μηνός για διάστημα που δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 20 ημέρες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v