Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG: Συστηματικές αγορές πάνω από την τιμή δημόσιας πρότασης της Πειραιώς

(upd2) Την προσοχή της επενδυτικής -αλλά όχι μόνο- κοινότητας έχει προκαλέσει η επίμονη -και για δεύτερη σερί συνεδρίαση- διενέργεια αυξημένων συναλλαγών στη μετοχή που υπερβαίνουν την τιμή της δημόσιας πρότασης. Κλείδωσε στο limit up ο τίτλος. Τα τρία σενάρια.

MIG: Συστηματικές αγορές πάνω από την τιμή δημόσιας πρότασης της Πειραιώς

Την προσοχή της επενδυτικής -αλλά όχι μόνο- κοινότητας έχει προκαλέσει η επίμονη -και για δεύτερη σερί συνεδρίαση- διενέργεια αυξημένων συναλλαγών στη μετοχή της MIG, που υπερβαίνουν την τιμή της δημόσιας πρότασης, που έχει απευθύνει η πλευρά της Πειραιώς.

Στο 0,1668 ευρώ/μτχ. η τιμή, όπως συγκεκριμενοποιήθηκε στη συνεδρίαση της 9ης Φεβρουαρίου -με την Πειραιώς να ενισχύει διαδοχικά την πλειοψηφική θέση της σε 52,81% στην αμέσως επόμενη. Ενδειξη πως στο διάστημα αυτό υπήρξε ανταπόκριση/προσφορά από πλειάδα ισχυρότερων αλλά και ιδιωτών επενδυτών.

Ωστόσο, στη χθεσινή συνεδρίαση -οπότε και αναβλήθηκε η επαναληπτική γ.σ. της ΜIG- παρατηρήθηκε το παράδοξο της διενέργειας συναλλαγών σε τιμές πάνω από αυτήν της δημόσιας πρότασης. Εντολές από αρκετές πλευρές κωδικών, ορισμένες με την μορφή block, παραπέμποντας, σύμφωνα με χρηματιστές, σε συγκροτημένη ομάδα επενδυτών, εκτίμηση που δεν κατέστη εφικτό να επιβεβαιωθεί (ή διαψευσθεί).

Ομως το ταμπλό είναι αδιάψευστος μάρτυς των όσων διαδραματίζονται παρασκηνιακά, καθώς τόσο εχθές Δευτέρα όσο και από τις πρώτες κιόλας εντολές σήμερα Τρίτη στην πλειονότητά τους περνούσαν στα 0,1684-0,1802 ευρώ.

Μάλιστα με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας έφταναν τα 4 εκατ. τμχ., το μεγαλύτερο μέρος των οποίων πάνω από το 0,1688 ευρώ, δίνοντας λαβή για διάφορες υποθέσεις και σενάρια, που κυκλοφορούν και σε ναυτιλιακά γραφεία. Στις 12.30 οι συναλλαγές είχαν φτάσει τα 8,4 εκατομμύρια τεμάχια με την τιμή να εκτινάσσεται στα 0,21 ευρώ ή 26% υψηλότερα, ενώ λίγο αργότερα ο τίτλος κλείδωσε στο +30% (0,217) με 11 εκατομμύρια τεμάχια.

Το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τη νέα ημέρα (διεξαγωγής) της δ.σ. προοιωνίζεται «μεστό», καθώς η πλευρά του Μάριου Ηλιόπουλου/SeaJets (φωτό) φέρεται να συνομιλεί και με άλλους μετόχους μικρομειοψηφίας.

Στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι οι αγορές που εκδηλώνονται σχετίζονται με την πλευρά Μάριου Ηλιόπουλου, χωρίς ωστόσο να μπορούν να ερμηνεύσουν σε τι ακριβώς αποσκοπούν. Στο να αυξήσει η Πειραιώς την τιμή που προσφέρει; Στην κατοχή του 20% της εταιρείας που δίνει αυξημένα δικαιώματα μειοψηφίας (διαχειριστικός έλεγχος) ή στην απόκτηση καταστατικής μειοψηφίας (1/3 των μετοχών και 1 μετοχή) προκειμένου να μπορέσουν να μπλοκάρουν το deal;

To τελευταίο, πάντως, θα πρέπει να συνοδευτεί και από δημόσια πρόταση για το υπόλοιπο της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v