Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς εξελίσσει το χαρτοφυλάκιο της HIG στην Ελλάδα η Inventio EDGE

Η ανακατασκευή τουριστικών ακινήτων στην Κέρκυρα και η πολεοδομική ωρίμανση της Χαλυβουργίας Ελλάδος που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο της HIG, προτεραιότητα της νέας εταιρείας development ακινήτων. Ενδεχόμενη προσθήκη νέων ανεξάρτητων Projects.

Πώς εξελίσσει το χαρτοφυλάκιο της HIG στην Ελλάδα η Inventio EDGE

Με την ανακατασκευή και ανάπτυξη ακινήτων που ανήκουν στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της HIG Capital ξεκίνησε στα τέλη Νοεμβρίου του 2022 τη δραστηριότητα της η νέα εταιρεία Inventio EDGΕ Development, η οποία ωστόσο σκοπεύει να αναπτυχθεί και σε νέα ανεξάρτητα projects.

Ως οντότητα, η εταιρεία αποτελεί τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ της Inventio (εταιρείας που εκπροσωπεί τις επενδύσεις της αμερικανικής HIG στην Ελλάδα) και του Πάνο Παναγιωτίδη, πρώην στελέχους της Dimand, ο οποίος κατέχει θέση διευθύνοντος συμβούλου στη νέα εταιρεία.

Υπενθυμίζεται πως η HIG έχει επενδύσει στην εγχώρια αγορά ακινήτων έμμεσα (αποτελώντας στρατηγικό επενδυτή στην Dimand) και άμεσα αποκτώντας τον έλεγχο τόσο ακινήτων ξενοδοχείων, όσο και logistiscs center. Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτίδη σε φάση ωρίμανσης το χαρτοφυλάκιο της HIG αναμένεται να αγγίξει το 1,5 δισ. ευρώ σε όρους μεικτής αξίας (GAV).

Στην παρούσα φάση και εφόσον έχει ολοκληρωθεί ήδη η ανακατασκευή των ξενοδοχειακών μονάδων στη Ρόδο (πρώην Aldemar), στόχος είναι η ανακατασκευή των ξενοδοχειακών μονάδων της Κέρκυρας, μια επένδυση που αναμένεται να ανέλθει στα 80 εκατ. ευρώ, με στόχο πλήρους επαναλειτουργίας το 2024.

Μιλώντας στο Euro2day.gr, ο κ. Παναγιωτίδης αναφέρει ότι θα ακολουθήσει επίσης η ανακατασκευή των ξενοδοχειακών μονάδων της HIG στην Κρήτη. Σημειώνεται ότι η HIG διαθέτει επίσης τουριστικές εγκαταστάσεις στην Κω, όπου προς το παρόν του γκρούπ βρίσκεται σε δικαστική διεκδίκηση της επένδυσης της για τα ξενοδοχεία Κυπριώτη.

Αντιστοίχως, η εταιρεία τρέχει τον σχεδιασμό του redevelopment του βιομηχανοστασίου της Χαλυβουργίας Ελλάδος στον Ασπρόπυργο με στόχο τη δημιουργία των υπερσύγχρονου logistics center, 250.000 τ.μ.. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται η έγκριση του ΕΣΧΑΣΕ για την επένδυση που υπολογίζεται σε 300 εκατ. ευρώ, ενώ προχωρούν παράλληλες εργασίες προετοιμασίας του ακινήτου.

Κατά τον κ. Παναγιωτίδη στην παρουσία συγκυρία υψηλού κόστους χρήματος, υλικών και ελλείψεως ανθρώπινου δυναμικού ενδεχομένως κάποιες αναπλάσεις μεγάλης κλίμακας να αναθεωρηθούν, ωστόσο, εκτιμά ότι το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον θα συνεχίσει να διατηρείται, καθώς η χώρα εμφανίζεται ελλειμματική σε σειρά υποδομών και συγκεκριμένων επενδύσεων σύγχρονα εμπορικά ακίνητα.

Σημειώνει πάντως ότι πέραν του συμβολαίου ανακατασκευής του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου της HIG, η Inventio EDGE εξετάζει το ενδεχόμενο επενδύσεων σε σύγχρονους γραφειακούς χώρους και κτίρια μικτών χρήσεων, δεδομένου ότι τα σχέδια αναπλάσεων και αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας στη χώρα βρίσκονται σε άνθηση. Στο πλαίσιο αυτό, ειδικότερα, αναφέρεται στο ενδεχόμενο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για νέες αναπτύξεις και συνεπενδύσεις στο ακίνητο του Ελληνικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v