Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JD (Cosmos Sport): Επιθετική στρατηγική με νέα καταστήματα και το brand «Size?»

Ανάπτυξη νέων καταστημάτων JD και ντεμπούτο του brand «Size?». Η ανάπτυξη του δικτύου Cosmos Sport και οι επιδόσεις το 2022.

JD (Cosmos Sport): Επιθετική στρατηγική με νέα καταστήματα και το brand «Size?»

Και νέο σήμα του χαρτοφυλακίου της σχεδιάζει να εισαγάγει στην Ελλάδα η JD Sports, που ανοίγει το προσεχές διάστημα το δεύτερο ομώνυμο κατάστημά της στην Ελλάδα και το πρώτο στην Κύπρο, ενώ επεκτείνει και το δίκτυο Cosmos Sport που εξαγόρασε το 2021.

Ειδικότερα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το επιτελείο της βρετανικής πολυεθνικής διερευνά ευκαιρίες στην αγορά του real estate για να ανοίξει κατάστημα Size? μόλις βρεθεί το κατάλληλο σημείο. Στόχος είναι η τοποθέτηση του ιδιόκτητου brand αθλητικής μόδας με είδη ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ, εντός του 2023, στην Ελλάδα σε πρώτη φάση και κατόπιν στην Κύπρο.

Η Size? που δημιουργήθηκε το 2000 διαθέτει καταστήματα εκτός Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας και σε Βέλγιο, Καναδά, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και Ισπανία.

Σημειώνεται ότι η JD Sports Fashion, με κεφαλαιοποίηση 11,34 δισ. δολ., ανακοίνωσε πρόσφατα σε παρουσίαση στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, τον στόχο της να γίνει ο κορυφαίος σταθμός αθλητικής μόδας στον κόσμο υλοποιώντας ένα 5ετές business plan, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την ανάπτυξη σε νέες αγορές και το άνοιγμα 250-350 καταστημάτων ετησίως. Η στρατηγική αυτή ενεργοποιεί κινήσεις και στην Ελλάδα.

Τον επόμενο μήνα, η JD ανοίγει το δεύτερο κατάστημά της στη χώρα, στο εμπορικό κέντρο River West και ένα μήνα μετά, στα μέσα Απριλίου, θα ανοίξει το 1ο κατάστημα JD στην Κύπρο, στο εμπορικό κέντρο My Mall Limassol, στη Λεμεσό. Σχεδιάζονται επίσης και άλλα καταστήματα μέχρι το τέλος του έτους σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το πλάνο ανάπτυξης περιλαμβάνει και την περαιτέρω επέκταση του δικτύου Cosmos Sport, που πρόσθεσε νέα καταστήματα στο δυναμικό του το 2022, φτάνοντας συνολικά τα 71 σημεία.

Ετοιμάζεται δε να ανοίξει το προσεχές διάστημα δύο νέα καταστήματα στον Βόλο και στη Μυτιλήνη ενώ θα ακολουθήσουν προσθήκες στο εμπορικό κέντρο Mare West στην Κόρινθο, καθώς και στις Σέρρες, με στόχο το δίκτυο να επεκταθεί περαιτέρω στη Βόρεια Ελλάδα.

Σε επίπεδο οικονομικών επιδόσεων η Cosmos Sport ικανοποίησε τους στόχους της παρά τις προκλήσεις στο επιχειρηματικό περιβάλλον. Το 2022 ξεκίνησε «μετ' εμποδίων», καθώς το σοκ του πολέμου, με τις παρενέργειες που έφερε στην αγορά ενέργειας και τις τιμές, επηρέασε και την αγορά αθλητικών ειδών. Ωστόσο οι συνθήκες βελτιώθηκαν στο β' εξάμηνο και η Cosmos Sport κατάφερε να κλείσει την οικονομική χρήση με ανάπτυξη 35% σε σχέση με το 2021, με τζίρο που προσέγγισε τα 110 εκατ. ευρώ.

Εν κατακλείδι, η JD δηλώνει ισχυρό παρών στο παιχνίδι του ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά, με όχημα την Cosmos Sport και σε στενή συνεργασία με την οικογένεια Τσικνάκη, που ίδρυσε την ελληνική αλυσίδα και παραμένει στο management μετά την μεταβίβαση του 80% των μετοχών της.

Για το 2023, ζητούμενο είναι πώς θα εξελιχθεί η χρονιά για τον τουρισμό. Τα μηνύματα μέχρι σήμερα πάντως είναι θετικά για την εταιρεία που έχει σημαντική έκθεση σε τουριστικές περιοχές, με σημεία πώλησης σε Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα και στο κέντρο της Αθήνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v