Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mάριος Ηλιόπουλος: Πυρά εναντίον των τραπεζών, κλειστά χαρτιά για ΜIG

Oσα... δεν τον ενδιαφέρουν απαρίθμησε σε σχέση με τη MIG ο ισχυρός άνδρας της Seajets. Οι αιχμές για τις τράπεζες και η... πανοπλία που θα βάλει σύντομα. Δημιουργεί ίδρυμα στη μνήμη του πατέρα του, Τάκη Ηλιόπουλου.

Mάριος Ηλιόπουλος: Πυρά εναντίον των τραπεζών, κλειστά χαρτιά για ΜIG

«Εχουν ειπωθεί πολλά σενάρια και θα αρχίσω να αποκλείω σταδιακά κάποια», δήλωσε ο Μάριος Ηλιόπουλος αναφορικά με τη MIG σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ιδρύματος στη μνήμη του πατέρα του, Τάκη Ηλιόπουλου και κράτησε κλειστά τα χαρτιά του.

«Δεν με ενδιέφερε το οικονομικό κέρδος, ούτε μας ενδιαφέρει να κερδίζουμε και να κάνουμε χρήματα με τέτοιες διαδικασίες και μέσω χρηματιστηρίου», υποστήριξε. «Σαν οικογένεια δεν παίξαμε ποτέ στο χρηματιστήριο και οι μόνες μετοχές που αγόρασα, ήταν για την ενίσχυση ελληνικών τραπεζών, οι οποίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν μας έδωσαν ούτε μια σταγόνα νερό», συνέχισε.

«Οι τράπεζες, κυρίως οι συστημικές, μας έχουν φερθεί με τον χειρότερο τρόπο», κατέληξε.

Ο επιχειρηματίας είπε ότι «θέλουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στο Αιγαίο. Είμαστε μια ελληνόκτητη και οικογενειακή εταιρεία. Οι άλλες εταιρείες τι είναι;» αναρωτήθηκε.

Όπως είπε, όταν έρθει η ώρα, θα απαντήσει σχετικά με τη MΙG. Διέψευσε τις φήμες ότι ο ίδιος ζήτησε δάνεια από τις τράπεζες και αυτές δεν του τα έδωσαν. Αργότερα σημείωσε ότι υπήρχαν κρατικές επιδοτήσεις για την πανδημία που διοχετεύτηκαν μέσω τραπεζών, ωστόσο ο ίδιος δεν έλαβε. «Οι τράπεζες δεν έδωσαν ούτε σεντ ενώ άλλοι παίρνουν εκατομμύρια».

Ο Μάριος Ηλιόπουλος εξαρχής δήλωσε ότι δεν είναι η κατάλληλη ημέρα να μιλήσει για τη MΙG και ότι όταν χρειάζεται, «φοράω την πανοπλία και δεν μασάω τα λόγια μου», καθώς και ότι «δεν κάνουμε λογιστικά τερτίπια, δεν ενδιαφερόμαστε μόνο για το οικονομικό όφελος».

Το ίδρυμα

Ο Μ. Ηλιόπουλος ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ιδρύματος, το οποίο θα αποτελέσει το «άρμα» της Seajets για τη θωράκιση της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών του Αιγαίου στα οποία δραστηριοποιείται η ακτοπλοϊκή. Οι δράσεις του ιδρύματος εστιάζουν σε τέσσερις άξονες, τη θωράκιση της υγείας, τη βελτίωση της Παιδείας, την ενίσχυση του αθλητισμού και την ανάδειξη του πολιτισμού και του περιβάλλοντος.

Σε αρχική φάση η χρηματοδότηση του Ιδρύματος ανέρχεται σε 2 εκατ. ευρώ, με τις πρώτες δράσεις να τοποθετούνται χρονικά μέσα στο 2023.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v