Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda: Εισπράξεις 55 εκατ. ευρώ από πώληση/παραχώρηση οικοπέδων για ξενοδοχεία

Η πώληση οικοπέδου έναντι 22,38 εκατ. ευρώ στην Belt Riviera και η παραχώρηση στη Malt Riviera για 97 χρόνια της εκμετάλλευσης 132,8 στρεμμάτων με τίμημα 32,57 εκατ. ευρώ. Στόχος η ανάπτυξη δύο ξενοδοχείων 160+200 κλειδιών και 66 πολυτελών κατοικιών.

Lamda: Εισπράξεις 55 εκατ. ευρώ από πώληση/παραχώρηση οικοπέδων για ξενοδοχεία

Το ποσό των 54,95 εκατ. ευρώ πρόκειται να εισπράξει η Ελληνικό ΑΕ από την πώληση ενός οικοπέδου και την παραχώρηση χρήσης για 97 χρόνια ενός δεύτερου στα δύο οχήματα ειδικού σκοπού, που έχουν συστήσει ΤΕΜΕΣ και Lamda, με σκοπό την ανάπτυξη ισάριθμών ξενοδοχειακών μονάδων καθώς και 66 πολυτελών επώνυμων κατοικιών.

Πρόσφατα ΤΕΜΕΣ και Lamda προχώρησαν στη σύσταση δύο μικτών εταιρειών, με τις επωνυμίες Belt Riviera και Malt Riviera. Η ΤΕΜΕΣ κατέχει το 70% των δύο εταιρειών και η Lamda το 30%. Αμέσως μετά τη σύστασή τους οι εταιρείες προχωρούν στην αγορά γης και δικαιώματος επιφανείας από την ιδιοκτήτη/επιφανειούχο Ελληνικό ΑΕ, που αποτελεί θυγατρική της Lamda.

Tο ακίνητο, που πρόκειται να αγοράσει από την Ελληνικό ΑΕ η Belt Riviera αποτιμήθηκε 22,38 εκατ. ευρώ από την Cushman & Wakefield Proprius. Στο οικόπεδο σχεδιάζεται να αναπτυχθεί ξενοδοχειακή μονάδα πέντε αστέρων επιφάνειας 14.756 τ.μ., με 160 κλειδιά, στεγασμένους και υπαίθριους χώρους εστίασης και αναψυχής. Επιπρόσθετα, η επένδυση περιλαμβάνει την ανάπτυξη 17 πολυτελών επώνυμων κατοικιών (branded residences) με δομημένη επιφάνεια 9.837 τ.μ.

Στο συγκεκριμένο ακίνητο λειτουργούν οι εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας (ΕΑΚΝ) Αγίου Κοσμά, οι οποίες παραμένουν σε λειτουργία, έως την υλοποιούμενη, κατά στάδια, αντικατάστασή τους, με αντίστοιχες εγκαταστάσεις εντός του μητροπολιτικού πάρκου Ελληνικού. Τα υφιστάμενα κτίρια και διαμορφώσεις πρόκειται να κατεδαφιστούν.

Η Malt Riviera θα αποκτήσει από την Ελληνικό ΑΕ το δικαίωμα επιφανείας γεωτεμαχίου 132,8 στρεμμάτων, το οποίο ανήκει κατά κυριότητα στο Δημόσιο. Το δικαίωμα επιφανείας ανήκει στην Ελληνικό ΑΕ, έχει αφετηρία την ημερομηνία μεταγραφής της σύμβασης εισφοράς (3/6/2021) και διάρκεια 99 έτη.

Στο ακίνητο θα ανεγερθεί πεντάστερη ξενοδοχειακή μονάδα 23.142 τ.μ. με 200 κλειδιά, στεγασμένους και υπαίθριους χώρους εστίασης/αναψυχής, χώρο beach club καθώς και οικιστικές χρήσεις, με την ανάπτυξη 49 πολυτελών επώνυμων κατοικιών (branded residences) με δομημένη επιφάνεια 15.428 τ.μ. (σ.σ. μικτός χώρος).

Συνεπώς, το σύνολο μικτής δόμησης πρόκειται να ανέλθει σε 38.570 τ.μ. Η αξία του αποτιμήθηκε από την Cushman & Wakefield Proprius σε 32,57 εκατ. ευρώ.

Στο εν λόγω ακίνητο βρίσκονται οι εγκαταστάσεις και τα κτίρια της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά, οι οποίες προβλέπεται να κατεδαφιστούν, στο πλαίσιο της συνολικής ανάπτυξης του μητροπολιτικού πόλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v