Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG: Απορρίφθηκαν από το Πρωτοδικείο τα αιτήματα Ηλιόπουλου

Χθες είχαν συζητηθεί τα αιτήματα για προσωρινή διαταγή από την πλευρά του επιχειρηματία. Το απόγευμα η Γενική Συνέλευση. Ανακοίνωση MIG.

MIG: Απορρίφθηκαν από το Πρωτοδικείο τα αιτήματα Ηλιόπουλου

Απορρίφθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τα αιτήματα της πλευράς Μ. Ηλιόπουλου για τη MIG και το βλέμμα τώρα στρέφεται στην απογευματινή συνέλευση της εταιρείας, που έχει προγραμματιστεί για τις 18:00.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές έγινε γνωστό πως η πλευρά του εφοπλιστή κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για αναστολή της απόφασης του Δ.Σ. με την οποία έγινε δεκτή η πρόταση της Strix Holdings για την ανταλλαγή ομολόγων, αλλά και αίτηση για έλεγχο της MΙG για τις οικονομικές χρήσεις 2020, 2021, 2022.

Οι κινήσεις συνοδεύονται από αιτήματα για προσωρινή διαταγή που συζητήθηκαν χθες και η απόφαση εκδόθηκε σήμερα.

Η ανακοίνωση της ΜΙG:

«Σε συνέχεια της από 2.3.2023 Ανακοίνωσής της, η «MARFIN INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» (εφεξής «η Εταιρία») ανακοινώνει ότι ο Πρόεδρος Υπηρεσίας του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με σημερινές αποφάσεις του απέρριψε τα αιτήματα έκδοσης προσωρινών διαταγών που περιλαμβάνονταν σε Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων και Αίτηση Εκτάκτου Ελέγχου που άσκησαν κατά της Εταιρίας μέτοχοι μειοψηφίας, περιλαμβανομένης εταιρίας συμφερόντων Δέσποινας Ηλιοπούλου, οι οποίοι ενεργούντες συντονισμένα εκπροσωπούν συνολικό ποσοστό 12,99% των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα αιτήματα προσωρινής διαταγής αφορούσαν, μεταξύ άλλων, την αναστολή πραγματοποίησης της σημερινής Μετ’ Αναβολήν Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, η οποία κατόπιν απόρριψης των αιτημάτων θα λάβει χώρα κανονικά».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v