Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλειδώνει με πάνω από 215 εκατ. ευρώ το deal εξαγοράς της Ακτωρ

Υψηλότερο τίμημα έναντι της αρχικής πρότασης της φέρεται να προσφέρει η intrakat για την Άκτωρ. Δημιουργείται ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστικός όμιλος στη χώρα.

Κλειδώνει με πάνω από 215 εκατ. ευρώ το deal εξαγοράς της Ακτωρ

Ξεπερνά τα 215 εκατ. ευρώ –σύμφωνα με πληροφορίες- η προσφορά της Intrakat για την εξαγορά του κατασκευαστικού βραχίονα της Ελλάκτωρ, τίμημα που υπερβαίνει κατά πολύ την προσφορά (που αν και δεν επιβεβαιώθηκε επισήμως) είχε καταθέσει κατά τον πρώτο κύκλο εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Παρά το γεγονός του ότι οι λεπτομέρειες της συμφωνίας μένει να διευκρινιστούν, το παραπάνω τίμημα ευλόγως αφορά εν μέρει σε μετρητά και εν μέρει σε ανάληψη δανειακών συμβάσεων και εγγυητικών επιστολών της Άκτωρ.

H νέα φάση διαπραγμάτευσης, όπως επιβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές χθες δεν έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο, βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ανακοινώσεις εντός της πρώτης εβδομάδας του Απριλίου.

Με αυτό το ντιλ η Ιntrakat θα καταστεί «ο νούμερο 2 παίκτης του κλάδου κατασκευών», όπως είχε θέσει ως στόχο στα τέλη του 2022, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και ένας από τους βασικούς μετόχους, Αλ. Εξάρχου (φωτ.).

Επιπλέον μένει να διευκρινιστεί αν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για την εξυπηρέτηση της Άκτωρ Παραχωρήσεις, βραχίονας που παραμένει στην κυριότητα της Ελλάκτωρ, στο σκέλος των υφιστάμενων ή μελλοντικών συμβάσεων ΣΔΙΤ και Παραχωρήσεων, που διαθέτουν κατασκευαστικό αντικείμενο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v