Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαζύγιο Coca Cola 3E με Campari

Τέλη του έτους λήγει η συνεργασία της Campari με την Coca Cola 3E. Τι λένε πηγές της Coca Cola 3E στο Euro2day.gr, τι αναφέρουν στελέχη της αγοράς και τι θα κάνει το Gruppo Campari στην Ελλάδα.

Διαζύγιο Coca Cola 3E με Campari

Ανατροπές στο χαρτοφυλάκιο της Coca Cοla 3E φέρνει η απόφαση του Gruppo Campari να ακολουθήσει αυτόνομη πορεία στην Ελλάδα και να ιδρύσει θυγατρική στη χώρα.

Ήδη η Campari έχει ενημερώσει την Cοca Cola 3E ότι η συνεργασία τους που αφορά την αποκλειστική διανομή και πώληση στην ελληνική αγορά των αλκοολούχων ποτών Campari, Aperol, Bulldog κ.ά., και χρονολογείται από τις αρχές του 2016, ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους. Εξέλιξη που επιβεβαιώνουν στο Euro2day.gr πηγές της Cοca Cola 3E.

Ο βασικός λόγος διακοπής της συνεργασίας της Gruppo Campari με την Cοca Cola 3E συνδέεται με την απόφαση του ιταλικού οίκου να δραστηριοποιηθεί αυτόνομα στην εγχώρια αγορά και να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων που διαθέτει σε αυτή.

Σύμφωνα με στελέχη της Cοca Cola 3E, η απόφαση της Gruppo Campari να ιδρύσει θυγατρική εταιρεία στην Ελλάδα σχετίζεται με το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της πολύχρονης συνεργασίας τους επετεύχθη τετραπλασιασμός του όγκου πωλήσεων, που ξεπέρασαν κατά πολύ τους στόχους.

Πάντως, η απώλεια της αποκλειστικής διανομής των προϊόντων του Gruppo Campari δεν είναι αμελητέα για την Cοca Cola 3E, που επενδύει στη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου προϊόντων που εκτείνεται σε διαφορετικές κατηγορίες αναψυκτικών και ποτών και στόχος είναι να καλύπτει τους καταναλωτές 24 ώρες το 24ωρο, 7ημέρες την εβδομάδα.

Οπότε το διαζύγιο με το Gruppo Campari δεν εξυπηρετεί αυτό τον στόχο, αναφέρουν στο Euro2day.gr στελέχη της αγοράς, τα οποία υποστηρίζουν πως τα δύο μέρη δεν τα βρήκαν για τη χρονική διάρκεια του νέου συμβολαίου τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Cοca Cola 3E επιθυμούσε να «κλειδώσει» μακροχρόνια συνεργασία κατά τα πρότυπα αυτής που έχει συνάψει με την AB Inbev -η συμφωνία με την AB Inbev είναι 10ετούς διάρκειας. Η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από τον ιταλικό οίκο, ο οποίος εμφανίζεται, σύμφωνα με άλλες πηγές, δυσαρεστημένος από τον τρόπο ενεργοποίησης της συμφωνίας της Cοca Cola 3E με την AB Inbev, που πάτησε, όπως λένε, πάνω στα σημεία που ήταν ήδη ενεργοποιημένα με προϊόντα της Campari.

Ολόκληρη η απάντηση της Cοca Cola 3Ε

“Μετά από 8 χρόνια η επιτυχημένη συνεργασία μας με τηνGruppo Campari θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Αξιοποιώντας την εκτεταμένη διανομή τηςCoca-Cola Τρία Έψιλον και τις εξαιρετικές μας δυνατότητες ενεργοποίησης της αγοράς, έχουμε μαζί με τους συνεργάτες μας τετραπλασιάσει τους όγκους πωλήσεων ξεπερνώντας κατά πολύ τους στόχους μας, γεγονός που οδήγησε στην απόφασητης Gruppo Campari να ιδρύσει θυγατρική εταιρεία στην Ελλάδα.

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον παραμένει προσηλωμένη στο όραμά της να είναι ο προτιμητέος συνεργάτης 24/7 μέσω ενός ολοκληρωμένου χαρτοφυλακίου που εκτείνεται σε διαφορετικές κατηγορίες αναψυκτικών και ποτών, το οποίο ενισχύθηκε πρόσφατα με την προσθήκη της κατηγορίας μπύρας, του premium ιταλικού εσπρέσο Caffe Vergnano και την εξαγορά του premium μίξερ Three Cents.

Παραμένουμε ο αποκλειστικός διανομέας των προϊόντων Gruppo Campari στην Ελλάδα, συνεχίζοντας να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας μέχρι το τέλος του έτους».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v