Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελλάκτωρ: «Πράσινο» φως για την πώληση της Άκτωρ

Η έκτακτη Γ.Σ. των μετόχων ενέκρινε επισήμως τη μεταβίβαση του 100% του κατασκευαστικού βραχίονα στην Ιντρακάτ. Αποπληρωμή δανείων 114 εκατ. ευρώ σε 24 μήνες, εξόφληση του τιμήματος των 100 εκατ. ευρώ με την ολοκλήρωση της πώλησης.

Ελλάκτωρ: «Πράσινο» φως για την πώληση της Άκτωρ

Την έγκρισή της όσον αφορά την πώληση του 100% της Άκτωρ ΑΤΕ στην Ιντρακάτ έδωσε πριν από λίγο η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του ομίλου Ελλάκτωρ. Η σχετική εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας έγινε δεκτή με ποσοστό σχεδόν του 100% των συμμετεχόντων (απαρτία 87,7%).

Μετά την έγκριση της Γ.Σ. των μετόχων, η συμφωνία εξαγοράς προχωρεί υπό την αίρεση των σχετικών εγκρίσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενώ κατ’ εκτίμηση η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος της τρέχουσας χρήσης.

Όσον αφορά το τίμημα και μετά τη σχετική γνωμοδότηση της Εθνικής Τράπεζας για την εύλογη αξία αυτού, η αγοράστρια Ιντρακάτ έχει ήδη καταβάλει 20 εκατ. ευρώ και αναμένεται να καταβάλει ακόμη 80 εκατ. ευρώ κατά την ολοκλήρωση των διαδικασιών μεταβίβασης του 100% της Άκτωρ.

Αναλαμβάνει επίσης την αποπληρωμή ενδοομιλικών δανείων που είχε παράσχει ο όμιλος Ελλάκτωρ και θυγατρικές του προς την ΑΚΤΩΡ έως του ποσού των 114 εκατ. ευρώ. Η αποπληρωμή των εν λόγω υποχρεώσεων θα πραγματοποιηθεί σταδιακά σε διάστημα έως 24 μηνών από την ολοκλήρωση της πώλησης (αρχικώς είχε ανακοινωθεί πως ο χρόνος αποπληρωμής των εν λόγω δανείων εκτείνεται σε 19 μήνες).

Σημειώνεται ότι η ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε., θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ και η οποία συμμετέχει κατά 18,89% στο κεφάλαιο της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, δεν αποχωρεί από κανένα έργο παραχωρήσεων ή ΣΔΙΤ που συμμετέχει, ενώ θα έχει δικαίωμα (όχι την υποχρέωση) εφόσον το επιθυμεί, να συμμετέχει από κοινού με την ΑΚΤΩΡ ATE (ως θυγατρική της INTRAKAT πλέον) σε νέα έργα παραχωρήσεων και ΣΔΙΤ.

Τέλος και με βάση τη συμφωνία των δύο πλευρών, όπως περιγράφεται στο σχετικό πληροφοριακό σημείωμα, η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ (υπό την ιδιοκτησία της Ιντρακάτ) έχει ή δύναται να αναλάβει την κατασκευή των έργων του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ (REDS) στις Γούρνες Ηρακλείου, στη Μαρίνα Αλίμου, καθώς και στο κτήμα Καμπά στην Κάντζα Αττικής, συνολικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού άνω των 350 εκατ. ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v