Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλείνει Μάιο το ντιλ πώλησης της Enel Green Power Hellas

Η ελληνική θυγατρική του ιταλικού ομίλου διαθέτει μονάδες ΑΠΕ ισχύος 482 MW. «Οι συνομιλίες με τη Macquarie για ένα ποσοστό περίπου 50% φαίνεται να ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες», δήλωσε πηγή στο Reuters.

Κλείνει Μάιο το ντιλ πώλησης της Enel Green Power Hellas

Η ιταλική Enel αναμένεται να ολοκληρώσει έως τον Μάιο τη συμφωνία για την πώληση περίπου του 50% των μετοχών της ελληνικής θυγατρικής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον όμιλο Macquarie με έδρα την Αυστραλία, δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές. Οπως θυμίζει, η Enel ήδη από το Νοέμβριο αναζητούσε έναν εταίρο πρόθυμο να αγοράσει μέρος της Enel Green Power Hellas και να επενδύσει στην ανάπτυξή της.

Η Enel Green Power Hellas διαθέτει 59 μονάδες συνολικής λειτουργικής ισχύος 482 μεγαβάτ (MW) που τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές αιολικής, ηλιακής και υδροηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, και έξι ηλιακές μονάδες ισχύος 84 MW υπό κατασκευή.

«Οι συνομιλίες με τη Macquarie για ένα ποσοστό περίπου 50% φαίνεται να ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες», δήλωσε στο Reuters μία από τις πηγές.

Η Enel αρνήθηκε να σχολιάσει. Η Macquarie, η οποία κατέχει μερίδιο 49% στον ΔΕΔΔΗΕ, αρνήθηκε να σχολιάσει αμέσως.

Η Enel, η οποία είναι ένας από τους πέντε κορυφαίους κατασκευαστές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο για εγκατεστημένη ισχύ, ξεκίνησε πέρυσι ένα σχέδιο για τον εξορθολογισμό των διεθνών δραστηριοτήτων της, με σκοπό να μειώσει το καθαρό χρέος της. Εχει ήδη πουλήσει τα περιουσιακά της στοιχεία στη Ρουμανία στη ΔEΗ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v