Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αττικό Μετρό: Τέσσερις προσφορές για την επέκταση προς Ιλιον

(upd) Σε κοινοπραξία με Άκτωρ η Μυτιληναίος και με την Άβαξ οι Ghella-Alstom έδωσαν το παρόν στο διαγωνισμό για την επέκταση του Μετρό προς Ίλιον. Τι περιλαμβάνει το έργο.

Αττικό Μετρό: Τέσσερις προσφορές για την επέκταση προς Ιλιον

Δύο προσφορές από κοινοπραξίες και δύο από αυτόνομους κατασκευαστικούς ομίλους κατατέθηκαν σύμφωνα με τα νεώτερα δεδομένα στο διαγωνισμό της Αττικό Μετρό για την επέκταση της Γραμμής 2 προς Ίλιον. 

Ειδικότερα, αυτόνομα έδωσαν το παρόν η ΤΕΡΝΑ και η Ιντρακάτ, ενώ σε κοινοπραξία κατέθεσαν προσφορά οι ΑΒΑΞ-GHELLA-ALSTOM και το σχήμα Άκτωρ- Μυτιληναίος. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η αποσφράγιση των προσφορών αναμένεται στις 9 Μαίου.

Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός του έργου είναι με ΦΠΑ στα 682 εκατ.ευρώ (550 εκατ.ευρώ χωρίς ΦΠΑ) για τη δημιουργία 4 χλμ υπόγειας διαδρομής και 3 νέων σταθμών. Στο αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνεται η μελέτη και η κατασκευή τριών επιμέρους αντικειμένων:

α) η επέκταση της Γραμμής προς Ίλιον μήκους περίπου 4χλμ με 3 νέους σταθμούς: ΠΑΛΑΤΙΑΝΗ, ΙΛΙΟΝ, ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ αλλά και τα αντίστοιχα φρέατα αερισμού καθώς και ενός Σταθμού Μετεπιβίβασης

β) η επέκταση του Αμαξοστασίου Ελαιώνα

γ) η αναβάθμιση-αντικατάσταση υφιστάμενων Η/Μ συστημάτων των γραμμών 2 και 3 του Μετρό της Αθήνας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v