Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Grivalia Hospitality: Χτίζει χαρτοφυλάκιο 1,5 δισ. με option εισαγωγή στο ΧΑ

Χτίζεται το χαρτοφυλάκιο επενδυτικών ακινήτων στον υποκλάδο του luxury τουρισμού, με την προσθήκη των Πεταλιών και δύο ακόμη projects. Στόχος το 1,5 δισ. ευρώ. Οι εκτιμήσεις για την Grivalia Management και τα ακίνητα της Eurobank.

Grivalia Hospitality: Χτίζει χαρτοφυλάκιο 1,5 δισ. με option εισαγωγή στο ΧΑ

Την ολοκλήρωση της υφιστάμενης φάσης επενδύσεων που θα αυξήσει το χαρτοφυλάκιο επενδυτικών ακινήτων της Grivalia Hospitality στα 600 εκατ. ευρώ ανέλυσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γ. Χρυσικός, στο περιθώριο  δημοσιογραφικής εκδήλωσης. 

Δεδομένου ωστόσο ότι η εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει τον προσεχή κύκλο επενδύσεών της, τόσο στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Πεταλιών όσο και την προοπτική δύο νέων σημαντικών deals, αλλά και έχει μεταφέρει την έδρα της στην Ελλάδα, ο κ. Χρυσικός, ερωτηθείς σχετικά, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δημόσιας εγγραφής και εισαγωγής της εταιρείας στο Χρηματιστήριο. 

Υπενθυμίζεται ότι το ενδεχόμενο χρηματιστηριακής παρουσίας της εταιρείας είχε αναφερθεί σε σχετική συνέντευξή του στο euro2day.gr στα τέλη του 2022. Χθες ο ίδιος επαναβεβαίωσε το ενδεχόμενο, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι δεδομένης της ισχυρής στήριξης από τον βασικό μέτοχο της εταιρείας, τη Fairfax Financial Holdings, «δεν υπάρχει βιασύνη» για άντληση κεφαλαίων. Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία, αν και εφόσον σταθμίσει θετικά ένα IPO, θα εισαχθεί με όρους κανονικής Ανώνυμης Εταιρείας και όχι ΑΕΕΑΠ, καθώς η σχετική νομοθεσία δεν επιτρέπει τη μονομέρεια στα επενδυτικά ακίνητα.

Η εταιρεία αναμένεται να ολοκληρώσει εντός της τρέχουσας χρήσης τις δρομολογημένες επενδύσεις στο One&Only Aesthesis στα Αστέρια Γλυφάδας, το Avantmar στην Πάρο, αλλά και project δημιουργίας camping 5 αστέρων στη Βούλα.  

Επιπλέον, όπως ήδη έχει αναφέρει ο κ. Χρυσικός, πέρα από την επίσημη ανακοίνωση εκκίνησης της επένδυσης στους Πεταλιούς, η Grivalia Hospitality έχει στο επενδυτικό της στόχαστρο δύο ακόμη νέες green field επενδύσεις αντίστοιχου βεληνεκούς, για τις οποίες βρίσκεται σε φάση διαπραγματεύσεων και σχεδιασμού. Με βάση τα παραπάνω, εκτιμάται πως η εταιρεία μετά την ολοκλήρωση των υπό ανάπτυξη έργων θα ελέγχει χαρτοφυλάκιο 1,5 δισ. ευρώ.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον βραχίονα εκμετάλλευσης ακινήτων, δηλαδή την Grivalia Management, η οποία συμβάλλεται με τη Eurobank, ο κ. Χρυσικός απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Euro2day.gr είπε πως το θέμα έγκειται στις κεντρικές αποφάσεις της τράπεζας για «ενεργή διαχείριση των asssets της», χωρίς να αποκλείσει την εμπλοκή ως διαχειριστής. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v