Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλιμακώνεται ο πόλεμος Καμπουρίδη - DCI, στα δικαστήρια για 13 εκατ. ευρώ

Περίπου 13 εκατ. ευρώ διεκδικεί η Dolphin Capital Partners από την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, μέσω αγωγής που κατατέθηκε την προηγούμενη Παρασκευή.

Κλιμακώνεται ο πόλεμος Καμπουρίδη - DCI, στα δικαστήρια για 13 εκατ. ευρώ

Κλιμακώνεται η κόντρα του Μίλτου Καμπουρίδη (Dolphin Capital Partners) με την Dolphin Capital Investors, με τον επιχειρηματία να διεκδικεί πλέον μέσω αγωγής που κατέθεσε περίπου 13 εκατ. ευρώ από την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου εταιρεία.

Η αγωγή κατατέθηκε στα αρμόδια βρετανικά δικαστήρια το απόγευμα της προηγούμενης Παρασκευής, 19 Μαΐου, σε συνέχεια της αρχικής αγωγής που είχε κατατεθεί τον περασμένο Απρίλιο.

Πέραν από τις διεκδικήσεις των περίπου 13 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, χρηματικές αποζημιώσεις προς αποκατάσταση της οποιασδήποτε ζημίας και διαφυγόντων κερδών, η DCP ζητεί από την DCI, η οποία «τρέχει» πλέον την επένδυση, ύψους άνω των 400 εκατ. ευρώ, για την ανάπτυξη του Kilada Hills στην Ερμιονίδα της Αργολίδας, να προχωρήσει σε ανάκληση όσων είχε δημοσιοποιήσει σχετικά με τη συμφωνία διαχείρισης επενδύσεων που είχαν υπογράψει οι δύο πλευρές και να διευκρινίσει ότι δεν έχει υπάρξει καμία παράβαση της σύμβασης διαχείρισης επενδύσεων από την DCP.

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κάποια αντίδραση από την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, η οποία αναμένεται να τοποθετηθεί επίσημα τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, η DCI καλείται μέχρι το τέλος Ιουνίου να ανακοινώσει και τα οικονομικά αποτελέσματα του 2022, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ενδέχεται να υπάρξει ζήτημα σχετικά με τη διαπραγμάτευση της μετοχής.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο πλευρές ήρθαν σε ρήξη τον περασμένο Μάρτιο, όταν η DCI ζήτησε την απομάκρυνση του Μίλτου Καμπουρίδη από τη θέση του διευθυντή της Dolphin Capital Investors (DCI) και τη λύση της σύμβασης διαχείρισης επενδύσεων των δύο εταιρειών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v