Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αvramar: Η πρόταση συγχρηματοδότησης και ο όρος των τραπεζών

Οι μέτοχοι της εταιρείας εμφανίζονται διατεθειμένοι να βάλουν 15 εκατ. ευρώ «φρέσκο» χρήμα και ζητούν νέο δανεισμό 15 εκατ. ευρώ. Μέτρηση βιομάζας προτίθενται να ζητήσουν οι τράπεζες. Οι δεσμεύσεις του φθινοπώρου, που καταρρίφθηκαν τον Γενάρη.

Αvramar: Η πρόταση συγχρηματοδότησης και ο όρος των τραπεζών

Συνάντηση για την υπόθεση Avramar Ιχθυοκαλλιέργειες έχουν σήμερα οι πιστώτριες τράπεζες (Eurobank, Πειραιώς, Alpha και Εθνική), προκειμένου να συζητήσουν, αφενός, το αίτημα της εταιρείας για παροχή νέας χρηματοδότησης 15 εκατ. ευρώ, αφετέρου, τις περαιτέρω ενέργειές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο αίτημα χρηματοδότησης από πλευράς Avramar συνοδεύεται από δέσμευση των μετόχων ότι θα προχωρήσουν σε ισόποση κεφαλαιακή ένεση. Δηλαδή, θα βάλουν «φρέσκο» χρήμα 15 εκατ. ευρώ. Δεν είναι σαφές αν στη συνάντηση θα ληφθούν αποφάσεις για το αίτημα της Avramar καθώς οι τράπεζες έχουν ακόμη σημαντικά κενά ενημέρωσης ως προς την εξέλιξη της υπόθεσης. Φέρονται μάλιστα έτοιμες να ζητήσουν μέτρηση βιομάζας.

Μόλις το περασμένο φθινόπωρο, η διοίκηση της Avramar φέρεται να διαβεβαίωνε τις τράπεζες ότι το business plan υλοποιείται μέχρι κεραίας ως προς τους στόχους χρήσης 2022 και θα επιτυγχάνονταν EBITDA 42 εκατ. ευρώ. Με την παραπάνω διαβεβαίωση φέρεται η Avramar Ιχθυοκαλλιέργειες να έλαβε δάνειο, ύψους 30 εκατ. ευρώ, από δύο τράπεζες, με εγγύηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Μόλις μερικούς μήνες αργότερα (σ.σ. Ιανουάριο-Φεβρουάριο), έγινε αντιληπτό ότι το business plan είχε σημαντική απόκλιση ως προς τους στόχους EBITDA και ταμειακών ροών, με αποτέλεσμα η εταιρεία να έχει ανάγκη πρόσθετης χρηματοδότησης. Όπως έγραψε το Euro2day.gr, η Avramar ζήτησε από τις τράπεζες τροποποίηση υφιστάμενων δανειακών συμβάσεων και παροχή νέας χρηματοδότησης 50 εκατ. ευρώ.

Τότε μάλιστα οι μέτοχοι δεν φαίνονταν διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Αν ισχύσουν οι πληροφορίες για δέσμευση των μετόχων της Avramar περί εισφοράς κεφαλαίων ισόποσων του αιτούμενου δανεισμού (15 εκατ. ευρώ), έχει συντελεστεί μετατόπιση στάσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v