Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Entersoft: Αισιοδοξία για σερί ετών με διψήφιο growth

Τρία νέα προϊόντα δρομολογεί η διοίκηση της τεχνολογικής εισηγμένης το επόμενο διάστημα. Ποιες είναι οι εκτιμήσεις για τη φετινή χρήση. Το σχόλιο για τις επόμενες κινήσεις εξαγορών.

Entersoft: Αισιοδοξία για σερί ετών με διψήφιο growth

Στους τρεις πυλώνες που θα βασιστεί η Entersoft προκειμένου να συνεχίσει τα επόμενα χρόνια να επιτυγχάνει ισχυρούς διψήφιους ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης σε κύκλο εργασιών και κέρδη αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Αντώνης Κοτζαμανίδης (φωτ.), στα πλαίσια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας.

Ειδικότερα, ο CEO της εισηγμένης αρχικά αξιολόγησε το 2022 ως μια χρονιά κατά την οποία μπήκαν οι βάσεις για τη συνέχιση της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης της Entersoft, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τις στοχευμένες εξαγορές που έλαβαν χώρα, αλλά και τη δημιουργία δύο hubs (σε Πάτρα και Λάρισα) προκειμένου το γενικότερο ζήτημα της έλλειψης στελεχιακού δυναμικού να μην φρενάρει τη μελλοντική ανοδική πορεία του ομίλου.

Στη συνέχεια, ο Αντώνης Κοτζαμανίδης θεώρησε τα αποτελέσματα του πρώτου φετινού τριμήνου ως επιβεβαίωση των περυσινών κινήσεων, σημειώνοντας πως η ανοδική αυτή εικόνα δεν διαφοροποιήθηκε κατά το δεύτερο τρίμηνο (παρά τη στασιμότητα που συνήθως επικρατεί κατά τη διάρκεια προεκλογικών περιόδων) και εκτιμώντας ότι η υπάρχουσα τάση θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023.

Σε ότι αφορά τα επόμενα χρόνια, η διοίκηση έχει ως στόχο τη συνέχιση των διψήφιων ρυθμών ανάπτυξης ετησίως, εξέλιξη που θα στηριχτεί σε τρεις βασικούς πυλώνες:

  • Πρώτον, την οργανική ανάπτυξη, μέσα από την προσέλκυση νέων πελατών και την επίτευξη αυξημένων εσόδων ανά πελάτη.
  • Δεύτερον, τη δημιουργία νέων προϊόντων, με τον εισηγμένο όμιλο να δρομολογεί το λανσάρισμα προγραμμάτων στη διαχείριση μισθοδοσίας, στην τιμολόγηση αποθήκης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις (επεκτεινόμενη έτσι σε ένα τμήμα της αγοράς στο οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσία) και στο ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce) για B2B συναλλαγές.
  • Και τρίτον, στις εξαγορές άλλων επιχειρήσεων, αναφέροντας ως παράδειγμα το περυσινό deal στη Ρουμανία, χώρα στην οποία ο εισηγμένος όμιλος θα επιδιώξει κατά τα επόμενα χρόνια να αναπτυχθεί όπως έπραξε στην Ελλάδα.

Τέλος, ο CEO της Entersoft αναφέρθηκε στην επιτυχία με την οποία αντιμετώπισε ο όμιλος την έξαρση του πληθωρισμού και στην προβλεπόμενη αύξηση των απασχολούμενων ατόμων στα hubs της Πάτρας και της Λάρισας, ενώ σχολιάζοντας την πορεία της εταιρείας στο ΧΑ, τόνισε ότι ενώ μόλις προ τριετίας μετατάχθηκε στην Κύρια Αγορά, σήμερα η μετοχή συγκαταλέγεται στις πλέον ενεργές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, με τους στόχους της διοίκησης να μην σταματούν εδώ.

ΥΓ: Στα πλαίσια της χθεσινής γενικής συνέλευσης ψηφίστηκε μεταξύ άλλων η διανομή μερίσματος ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή (καταβολή στις 16 Ιουνίου).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v